Tänään on Pasilassa yleisöilta Malmiakin koskevasta maakuntakaavasta

KUVAAJA PIRJO PIHLAJAMAA

Uudenmaan ja samalla Koillis-Helsinginkin rakentamista ohjailevan maakuntakaavan vaiheiden valmistelusta ei ole paljon meteliä pidetty, vaikka maakuntakaava ohjaa yleiskaavaa.

Maakuntakaavan luonnos julkistettiin viime viikon tiistaina ja siitä saa antaa palautetta tasan kuukauden. Mielipiteiden pohjalta luonnos tarkennetaan kaavaehdotukseksi, joka tulee nähtäville vuoden 2016 alussa.

Nähtäville laitettu kaava on niin sanottu neljäs vaihemaakuntakaava. Se täydentää voimassaolevien maakuntakaavojen ajankohtaisia teemoja. Ne ovat elinkeino- ja innovaatiotoiminta, logistiikka, tuulivoima, viherrakenne sekä kulttuuriympäristöt.

Siinä missä samaan aikaan kommentoitavana oleva yleiskaava linjaa Helsingin tulevaisuutta vuoteen 2050 asti, tähtää maakuntakaava vuoteen 2040. Alueena on koko Uusimaa lukuun ottamatta Östersundomia, josta on julkistettu erillinen kaavaehdotus maanantaina.

Yksi maakuntakaavaluonnoksen koillishelsinkiläisittäin merkittävistä asioista koskee Malmin lentokenttää. Luonnoksessa sen nykyinen merkintä kumotaan ja lentokentän alue muutetaan taajama-alueeksi.

– Paikalle rakentuu uusi asuinalue hyvien kulkuyhteyksien ja palvelujen äärelle. Samalla kumotaan lentoasemaan liittyvä lentomelualuemerkintä. Alueella säilyy kuitenkin kulttuuriympäristöön liittyvä merkintä, lupaa tiedote.

Luonnoksesta saa antaa palautetta helmikuun 20. päivään asti. Uudenmaan liitossa toivotaan kommentteja erityisesti siitä, miten luonnosta tulisi edelleen kehittää kohti kaavaehdotusta.

Asiantuntijat esittelevät luonnosta ja vastaavat kysymyksiin neljässä eri yleisötilaisuudessa.

Tapahtumat ovat

  • Helsinki 27.1. klo 17–19 Uudenmaan liitto, Maakuntasali, Esterinportti 2 B.
  • Kerava 28.1. klo 18–20 Keravan kirjasto, Pentinkulma-Sali, Paasikivenkatu 12.
  • Porvoo 29.1. klo 18–20 Porvoon kaupungintalon valtuustosali, Raatihuoneenkatu 9.
  • Lohja 3.2. klo 18–20 Lohjan pääkirjasto, Järnefeltsali, Karstuntie 3.

Aineistot ovat osoitteessa www.uudenmaanliitto.fi/kaavaluonnos. Sivulta löytyy tiedot, miten palautetta voi antaa.

Pirjo Pihlajamaa

 

 

 

Edellinen artikkeliTapuli sai Soneran keinonurmen!
Seuraava artikkeliAsukkaat asialla