Oma koira puraisi poikki Erän voittoputken

Erän junnuputken jälkeen Teemu Venäläinen, Indiansin sankari Erän kaadossa, vahvisti liigassa pelannutta Loviisaa. Tälle kaudelle pelipaita pysyi keltaisena, mutta seuraksi vaihtui Westend Indians. Arkistokuva joukkueiden edellisestä kohtaamisesta. KUVA MIKKO HYVÄRINEN

Tapanilan Erän kahden ottelun voittoputki tyrehtyi Tapiolassa. Isäntäjoukkue Indiansin tehomies, malmilainen Erän junioritehtaan tuotos Teemu Venäläinen upotti kasvattajaseuransa kolmella maalilla. Indians voitti niukasti 5-4.

Ennen keskiviikon intiaanileiriä Erä reissasi Lappeenrantaan, jossa hiukan varamiehinen isäntäjoukkue koki Erän paremmaksi 8-4 maalein. Erällä oli alla 12 maalin suurvoitto Oulusta. Tästä oli hyvä lähteä valmistautumaan paikallisotteluun Westend Indiansia vastaan.
Taistelu Tapiolan tanhuvilla oli tuimaa. Kumpikin joukkue halusi tosissaan voittopisteitä. Erä johti kamppailua kahdesti, mutta Indians ei päästänyt mosalaisia karkuun. Jäähytkin sähköttivät jännää ja tasaista kamppailua. Kummankin joukkueen maalivahdit, intiaanien Mikko Kirvesniemi ja Erän Teemu Kortelainen pitivät myös vuorotellen omiaan pystyssä.

Ratkaisu nähtiin reilu pari minuuttia ennen päätöstä, jolloin illan sankari Venäläinen paukautti saamansa nappisyötön jatkeeksi pallon tarkalla laukauksella Erän pömpeliin. Se oli 5-4 voittomaali ja energisen Venäläisen kolmas maali ottelussa. Erän vinkkelistä hattutempun tehnyt oma koira puraisi poikki Erän orastaneen voittoputken.
-Vähän näkyi, että pelattiin kolmas ottelu viidessä päivässä. Mutta tällä kertaa näin, isoja pisteitä on potissa vielä paljon. Nyt levätään ja sitten työ jatkuu, summasi Erän päävalmentaja Petteri Bergman tilanteen verkkosivulla.
Levon jälkeen Erä käy seuraavaksi pistepotille tänään keskiviikkona Vantaan Energia Areenalla. Vastassa on turkulaisittain moniongelmainen TPS. 26.1. Erä vierailee Nokian KrP:n vieraana ja ensi viikon maanantaina, 28.1. klo 18.30 Energia Areenan tunnelmaa nostaa Tampereen Classic.

Heimo Laaksonen