Iro Haarla sävelsi juhlivalle UMO:lle

Iro Haarla on säveltänyt UMO:n 40-vuotisjuhliin uutta musiikkia ja esiintyy itsekin juhlakonsertissa. KUVA MAARIT KYTÖHARJU

UMOn 40. juhlavuosi käynnistyy komeasti Malmitalolla Edward Vesalan ja Iro Haarlan musiikilla. Luvassa on konsertillinen modernia jazzia ja melodisia balladeja.


Edward Vesalan syntymästä tulee UMOn juhlavuonna kuluneeksi 70 vuotta. Sekä Vesalalla että Iro Haarlalla on vahva yhteinen historia UMOn kanssa. Vesala nimittäin vieraili UMOn solistina 1980- ja 90-luvuilla ja levytti UMOn kanssa albumin Bad Luck, Good Luck  vuonna 1985. Iro Haarlan kanssa UMO on työskennellyt moneen otteeseen 2000-luvun puolella.
UMO:n juhlakonserttien sarjan ensimmäisessä illassa solistina toimii pianisti-harpisti Iro Haarla, joka on koonnut kaksiosaiseen konserttiin läpileikkauksen sekä Vesalan sävellyksistä, että omistaan. Konsertin alkupuolen ohjelmisto on koottu sävellyksistä, joita Vesala ja UMO esittivät ja levyttivät 1980- ja 90-luvuilla. Kaikki sovitukset ovat Haarlan käsialaa.

Haarla kertoo halunneensa tuoda Edwardin tuotannon koko kirjon esille, joten hän valitsi Wesalan  sävellyksistä mukaan niin balladeja, villimpiä rytmejä kuin modernimpaakin puolta.
Haarlan oma osuus koostuu hänen UMO:lle viimeisten kymmenen vuoden aikana säveltämästään musiikista.
Haarla myös sävelsi kaksi uutta teosta juhlakonserttia varten. Toinen teoksista on sävelletty varta vasten UMO:n baritonisaksofonisti Pertti ”Pepa” Päiviselle, joka on tehnyt tiivistä yhteistyötä sekä Vesalan että Haarlan kanssa muun muassa legendaarisessa Sound & Fury -yhtyeessä.

Konsertin kapellimestarina toimii Mikko Hassinen, joka kiittelee sitä, että UMO tilaa nimensä mukaisesti uutta musiikkia suomalaisilta säveltäjiltä.
Jotta illan esityksestä saisi tavallista enemmän irti, järjestetään ennen konserttia kello 18.15 kahvilassa tilaisuus, jossa Iro Haarla kertoo esityksen taustoista.
UMO juhlii, Music of Iro Haarla & Edward Vesala pe 30.1. kello 19 Malmitalossa. Kesto 90 min, väliaika.  Liput 13,50/17.50

UMO

  • (engl. UMO Jazz Orchestra)
  • UMO on jazzin ja uuden rytmimusiikin ammattimaisesti toimiva orkesteri.
  • Orkesterin 16-henkinen kokoonpano tekee noin 80 konserttia vuodessa ympäri Suomea.
  • Ohjelmisto ulottuu jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin yhdistellen uutta ja vanhaa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliOma koira puraisi poikki Erän voittoputken
Seuraava artikkeliElite tähtää MM-kisoihin