Viikinmäkeen suunnitellaan lähikauppaa

viikinmäki lähikauppa
Ilmakuva Viikinmäestä kertoo, mitä alueella on jo valmiina. Lähikaupan tuleva tontti on rajattu punaisella. KUVA KIINTEISTÖVIRASTO

Viikinmäessä asuu nyt reilut 2000 asukasta ja alueen valmistuessa ensi vuosikymmenellä asukkaita arvellaan olevan noin 3700. Lähikaupalle ja muille palveluille on jo tarvetta.

Viikinmäkeen on toivottu monipuolisempia palveluita sekä nykyisiä että tulevia asukkaita varten. Alueelle kaivattu lähikauppa on näillä näkymin saamassa tilat Lahdenväylän läheisyydestä, Hernepellontien ja Harjannetien risteyksestä.
Korkeintaan 400 m² kokoisen päivittäistavarakaupan yhteyteen on tarkoitus valmistua myös muita tiloja alueen yrityksille.
Rakennusoikeutta tontilla on kaikkiaan noin 3 500 k-m². Kaavan mukaan tontille voidaan rakentaa esimerkiksi toimistoja tai häiriötä aiheuttamattomia teollisuus- ja varastorakennuksia.
Kiinteistölautakunta käsitteli viime viikolla ehdotusta, joka koski tontin tulevan rakennuttajan etsimistä. Kiinteistöviraston ehdotus oli, että tontin toteuttaja etsitään ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyllä. Hankkeen toteuttamisesta kiinnostuneet voivat lähettää virastoon hakemuksensa ja alustavan suunnitelmansa.

Valinta pyritään tekemään loppukeväällä 2015. Tavoitteena on, että Viikinmäen päivittäistavarakauppa ja tontin muut tilat voidaan ottaa käyttöön vuoden 2016 loppuun mennessä.
Viikinmäen asuinalueen rakentaminen alkoi vuosituhannen vaihteessa. Alueella asuu nyt noin 2 200 ihmistä. Viikinmäestä on suunniteltu alue, jossa kaupunkimaisuus ja luonnonläheisyys kohtaavat. Matala ja tiivis asuntorakentaminen on sijoitettu kallioharjanteille ja -rinteille. Valmiissa Viikinmäessa asuu 2020-luvulla noin 3 700 asukasta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMuuttuvat arvot
Seuraava artikkeliMiksi tutut bussilinjat aiotaan muuttaa?