Vihreiden Hannu Tuominen haluaa keskittyä lähipolitiikkaan

Hannu Tuominen

Suutarilalalinen Hannu Tuominen, 60, on tuore eläkeläinen matematiikan ja fysiikan opettajan virasta, mutta jatkaa nyt freelance-konsulttina. Lähiviikkojen tavoite on lähteä Kosovoon saattamaan sikäläistä perusopetusta kuntoon.

Työtehtävät eivät estä politiikan harrastusta, ja Tuominen onkin palannut täksi vuodeksi Koillis-Helsingin vihreiden puheenjohtajaksi.
Lisäksi hän on kaupunginhallituksen varajäsen, mutta eniten työllistää sosiaali- ja terveyslautakunnan ja sen 1. jaoston jäsenyys.
Tuomisen lähtiessä politiikkaan mukaan, hän hiukan sattumalta pääsi sosiaalilautakunnasta poismuuton takia vapautuneelle varajäsenen paikalle. Sen jälkeen hän istui terveyslautakunnassa, joten lautakuntien yhdistyttyä paikka sote-lautakunnassa oli jo luonteva asiantuntijavalinta.
Tuominen on peruslähtökohtaisesti tyytyväinen Helsingin osalta sote-uudistukseen jo sen takia, että tämä lautakunnan yhdistäminen toi valmiiksi hyvät linjaukset. Huolenaiheena on vain Helsingin säästölinja, kun vaarana on palvelujen vähentäminen 145 miljoonalla. Kun palvelut pidetään riittävällä tasolla, ei Tuominen tunne huolta nykyisen johtajiston osaamisesta. Seuraavaksi odotetaan Helsingin johtamisjärjestelmän uudistusta.

Tuominen on syntyperäinen helsinkiläinen, joka on päätynyt 2006 Suutarilaan Pakilan, Maunulan, Huopalahden, Kannelmäen ja Malminkartanon kautta. Nykyasumisen hän kokee lopulliseksi ja on suostunut Siltamäki-Suutarila (SiSu)-seuran hallitukseen. Jo aiemmin hän on omalta osaltaan yrittänyt avittaa vanhusten päivätoiminnan tilojen hankinnassa seuraa, kun vanha sopiva rakennus Siltamäessä menetettiin. Viime vuodet on saatu väliaikaiset tilat seurakunnalta.
Tuominen ei tullut nuoruudessaan hankkineeksi ajokorttia, ja hänet tunnetaan ahkerana pyöräilijänä. Viime vuonna kertyi ajokilometrejä 6600 km, ja työmatkat Espooseen taittuivat polkemalla. Pyöräteiden parannustyöt ovat hänelle läheinen asia myös kotikulmilla.
Muutenkin lähiasiat ovat lähellä sydäntä ja nimenomaan Koillisen erilaiset ongelmat. Siksi Tuominen aikookin tosissaan pyrkiä kaupunginvaltuustoon kevään 2017 vaaleissa ja olla liikkeellä nimenomaan nykyisen kotiseudun asiat päällimmäisenä.
Hänen mielestään valtuustoon kaivataan myös uusia senioreita, vaikka vihreissä viime vaalit toivat paljon uusia nuoria valtuutettuja.
–Jos voitamme eduskuntavaalit, se merkinnee myös meille uusia kansanedustajia, kun pitkäaikaisia on jäämässä sivuun.

Timo Huotinen

Edellinen artikkeliViikkiin aletaan vihdoinkin rakentaa nuorisotaloa
Seuraava artikkeliOikaisuvaatimus Sanduddin tontin rakennusten purkamisesta