Blues soi vahvasti jazzin ja rockin rinnalla

Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band vie aikamatkalle 60-luvulle. KUVA PANU PÄLVIÄ

Kevätkaudella kuullaan Malmitalossa seitsemän kunnon bluesiltaa, muhevasti jazzia ja musiikin kirjoa laidasta laitaan. Mikael Gabriel palaa hänkin Malmille yleisön pyynnostä.

Malmitalon blueskevät tuo mukanaan myös uusia kasvoja vanhojen tuttujen jatkoksi.
Vahvaa bluesia kuullaan, kun Kansas Cityn ”bluesjätti” Little Rachel valtaa Malmitalon lavan suomalaisen taustayhtyeen Dr. Snout and his Hogs of Rhythmin kanssa helmikuussa.
Naapurista Ruotsista saadaan kylään blueskuningas Sven Zetterberg, joka tuo mukanaan huippukokoonpanon Svea-mamman helmoista.  Sitten palataan taas ison veden taakse, amerikkalainen kitaristi Junior Watson tuo tänne svengaavaa bluesia aivan maailman huipulta. Teksasilainen laulaja/kitaristi Carolyn Wonderland puolestaan ammentaa musiikkinsa omilta juuriltaan Houstonista ja Austinista. Huhtikuun loppupuolen antina 21.4. tavataan ensi kertaa Suomen-vierailulla oleva palkittu laulaja Shaun Booker ja kitarataituri Sean Carney.

Lisäksi on tarjolla tuttuja ja jo aiemmin Malmitalon yleisön vakuuttaneita artisteja, kuten 27.1. lavalle nouseva kokoonpano British Standard feat. Jukka Gustavson ja Ilkka Rantamäki $ The Bluesbrokers.
Skotlannin maisemista Suomeen muuttanut kitaristi Robbie Hill ja yhtyeensä The Blue 62’s esiintyvät taidolla ja tunteella maaliskuussa.

Ei ihan bluesia, mutta rootsia ainakin edustaa vanha mestari Edu Kettunen, jonka tuorein levy soi akustisena countrypoppina.  Samoilla linjoilla on Olli Ontronen, joka Olli O. & Mighty Shitty -yhtyeellään räjäyttää tuoretta energiaa roots-skenelle.
Perinteistä suomalaista tarjontaa kuullaan Tapsa Rautavaaran muistokonserteissa. Juhlinnan kohteena on myös Jukka Linkola neljän toisistaan varsin poikkeavan konsertin sarjassa. Ja kolmas juhlija on UMO, jonka konsertit vaihtuvine solisteineen tarjoavat elämyksiä heillekin, joille UMO:n konsertit ovat tuttua kauraa.

Bluesissa sukellettiin Lontooseen 60-luvulla ja samaan suuntaan johtaa Jiri Nikkisen  The Magical Mystery Tour, jossa tehdään aikamatkaa Beatlesien 60-luvulle. Ohjelmassa on kaikki tutut ja monta harvaisempaakin kappaletta ja aidoissa Beatles-puvuissa esitettynä!
Nuoria ei tänäkään keväänä unohdeta, toiveita on kuultu ja Mikael Gabriel räppää jälleen helmikuussa nuorisoystävällisin hinnoin.
Jatkoa räpille saadaan nuorten omassa tapahtumassa Rhymes And Flows.
Kevätkauden kymmenet konsertit tarjoavat herkkua monien musiikityylien faneille. Tarjontaa selatessa voi yllättyä iloisesti useammankin kerran.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKoillis-Helsingin vahvuuksia
Seuraava artikkeliViikkiin aletaan vihdoinkin rakentaa nuorisotaloa