Jukka Linkolaa juhlitaan neljällä konsertilla

Jukka Perko juhlii ensimmäisenä kuusikymppisen Jukka Linkolan kanssa. KUVA TANJA AHOLA

Tapaninvainiolainen taiteilijaprofessori Jukka Linkola viettää 60-vuotisjuhliaan ystäviensä kanssa Malmitalossa konserttisarjan merkeissä.

Luvassa on sekä koskettavaa ja kaunista musiikkia, iskevää rytmi-ilottelua, että hersyvää huumoria. Linkolan tuotantoa esitetään konserttisarjassa neljältä eri vuosikymmeneltä.
Ensimmäinen sarjan konsertti kuullaan tammikuussa 21.1, jolloin Jukka Linkolan vieraana on Jukka Perko. Konsertti on saanut nimekseen The Snow Queen.
-Perkon kanssa on aina hyvä soittaa, saksofoni soi herkkäviritteisesti ja kuuntelevan avarasti. Mutta kun hulvattoman improvisointipuolen korkki aukeaa, kuulijan on vaikea pysyä nahoissaan, kuvailee Linkola.
Yhteistä historiaa miehillä riittää. Perko on muun muassa esiintynyt aiemmin Linkolan Tentet-yhtyeessä. Suomi-jazzin mestari-Jukkien yhteistyö ulottuu aina 90-luvun alkupuolelle. Linkola on myös tehnyt sovituksia Perkon suositulle Kaananmaa-virsilevylle. Viimeinen yhteistyö oli laajamuotoinen orkesteri- ja kuoromessu Deus Protector Noster.

Helmikuussa Linkojan kanssa esiintyvät Eija Ahvo ja Susanna Haavisto teemalla
Lauluja kolmelta vuosikymmeneltä.
Teatterin, television ja konserttilavojen moniosaajat Eija Ahvo ja Susanna Haavisto ovat Linkolan luottosolisteja vuosien takaa. He esittävät säveltäjän retrospektiivisen laulukoosteen, joka sisältää musikaalia, suomalaista chansonia, hersyvää huumoria ja koskettavaa säveldramatiikkaa. Illan aikana seikkaillaan muun muassa Peter Panin, Lady Dayn, Maxin & Moritzin ja Kallion kimalluksen tarttuvissa tunnelmissa. Jotain uuttakin on luvassa.
Blue songs and Ballads on konsertin nimenä maaliskuussa, jolloin Linkolan vieraaksi saapuu Johanna Försti.
Försti on tullut tutuksi muun muassa Tanssii tähtien kanssa tv-ohjelmasta. Unohtumattomat ja mieleen jäävät tulkinnat eri musiikkityyleistä ovat usein vaikuttavampia kuin moni evergreenien originaalilevytys. Förstin monipuolisuus tulee esiin Jukka Linkolan monimuotoisissa laulusävellyksissä. Rytminen iskevyys yhdistettynä lyyriseen herkkyyteen on vastaan panematon yhdistelmä.

Linkkolan juhlien viimeisessä konsertissa on luvassa svengiä ja supliikkia, hauskanpitoa parhaasta päästä.
Toukokuisessa konsertissa lavalle nousee Ulla Tapaninen & Nasevat Kurtut, joka on virtuoottinen naiskvintetti. Sen solistina esiintyy ilmiö nimeltä Ulla Tapaninen. Nämä daamit ovat hurmanneet räväkän hempeällä naisenergiallaan yleisöjä loppuunmyydyissä esityksissään kaikkialla Suomessa. Ja nyt siis isäntänä sanailee Jukka Linkola.

TL

Jukka Perko & Jukka Linkola ke 21.1. klo 19 ”The Snow Queen” –duokonsertti Malmitalossa. Liput 15 e.

Edellinen artikkeliBussilinjojen reitit ovat muuttumassa
Seuraava artikkeliTapanila-Seura: Tapettitehdasta ei saa hävittää!