Erän vuosi päättyi pisteettömästi

Janne Salonen puski töitä hartiavoimin OIlers - ottelussa. Saaliina oli yksi maali. KUVA MIKKO HYVÄRINEN

Salibandyn MM-kisojen aiheuttama ottelutauko katkesi Tapanilan Erän osalta jouluviikkoa edeltävänä perjantaina Espoon Tapiolassa. Pistesäkki ei kuitenkaan karttunut, isäntäjoukkue Oilers nosti kurssiaan 7-5 voitolla Erästä.
Erä ei suinkaan ollut vastaantulijana Tapiolassa, vaikka Oilers johtikin parhaimmillaan ottelua 6-1. Erän päävalmentaja Petteri Bergman laskeskeli, että maaliyritykset olivat kahden erän jälkeen mosalaisten hyväksi peräti 38-16. Mutta ne maalit!
Avauserä meni isännille 2-1. Erän maalista vastasi ahkeran iltapuhteen pelannut Janne Salonen. Toisessa erässä maalinteon helppoudesta vastasi Oilers kolmella rysällään.
Päätöserässä isäntien piti vielä tehdä yksi kaappi, kunnes Eräänkin tarttui maalinteon taito. Mikko Jolma, Aaron Fagerholm ja Lauri Kapanen kavensivat lukemiksi 6-4. Oilers kuitenkin kuittasi heti Kapasen osuman jälkeen siirtyen 7-4 asemiin. Viimeisellä minuutilla Erän Tuomas Iiskola sinetöi maalillaan päätösluvuiksi 7-5.

Erän taival liigassa ei ole aivan edennyt etukäteisodotusten mukaan. 14 pelin jälkeen koossa on nihkeät 11 sarjapistettä, jotka oikeuttavat 14 joukkueen sarjassa 10. sijaan.
-Ei ihan vielä pystytä pelaamaan nopeissa tilanteissa vaistolla ja se tuo peliin viivettä. Viikkotason treenejä ei ole päästy tekemään ehjällä ryhmällä pitkään aikaan. Tammikuussa saadaan varmaan lisää pelaajia käyttöön, kommentoi Petteri Bergman Erän verkkosivulla.
Joulutauon jälkeen Erä käy seuraavaksi ensi vuoden puolella, perjantaina 2.1. klo 18.30, seinäjokisen SPV:n kimppuun. Kotiottelun tapahtumapaikkana on tuolloin Energia Areena Vantaalla.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliGallerian kevät vie metalligrafiikasta sähkökaappikollaaseihin
Seuraava artikkeliTuuli on ollut pikkutytöstä sairaalan väkeä