Uimarannantien tontille ei tule pelkästään mielenterveyskuntoutujia

uimarannantie
Tälle entiselle päiväkotitontille haluavilla yhtiöillä on mahdollisuus sopia tontin hallinnanjaosta keskenään. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Uimarannantiellä pusikoituvalle tontille jo vuosia suunniteltu mielenterveyskuntoutujien asuntolahanke on yhä voimissaan. Nyt isolle tontille on myös muita suunnitelmia. Tontin loppuosa aiotaan myydä vuokra-asuntojen rakentajalle.

Uimarannantien ja Rasinkujan kulmapaikkaa on varattu Esperi Care Oy:lle, mutta yhtiö ei ole vieläkään aloittanut suunnittelemansa asuntolan rakentamista.
Lähinaapureissa asia on herättänyt soraääniä, koska uudisrakennuksen pelätään laskevan naapuritonttien arvoa, ja monia vanhempia ajatus mielenterveyskuntoutujista keskellä pientaloaluetta on kauhistuttanut jo sinällään.
Laajemmin Tapaninvainiossa on petytty kaupunkiin, koska tontille on odotettu Kapuntalo-nimellä kulkevaa kaupungin ylläpitämää taloa, jossa olisi alueen asukkaille lähipalveluja.

Suunnittelun edetessä on tontin katsottu olevan liian iso pelkästään Esperi Caren noin noin 1 100 kerrosneliömetrin kokoiselle palvelutalolle. Siksi alue on päätetty jakaa.
Tontin toiselle puoliskolle on etsitty käyttötarkoitusta, ja nyt se on löytynyt. Sinne tulee yksityisiä, vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja, jotka tekee Avain Rakennuttaja Oy.
Kaupunginhallituksen 8. päivä joulukuuta tekemällä päätöksellä tontti on varattu Avain Rakennuttajien vuokrakotihankkeen lisäksi Esperi Care Oy:lle ja Avain Palvelukodit Oy:lle mielenterveyskuntoutujien palvelukodin suunnittelua varten. Varaus on voimassa 31.12.2016 saakka.

Palvelukotikiinteistön omistajaksi tulee Avain Palveluasunnot Oy ja palvelut tuottaa Esperi Care Oy.
Hanke vie vielä aikaa, sillä Avain Rakennuttaja Oy on tietoinen, että vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen toteuttaminen tietää muutoksia asemakaavaan, koska tontti on tällä hetkellä y-tontti eli tarkoitettu yleistä palvelutuotantoa varten.
Kun kaavaa on muutettu, on kaupunginhallituksen päätöksellä tontti luvattu myydä vuokra-asuntoja rakentavalle yhtiölle tontin käyvästä arvosta.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliHyvää joulun aikaa!
Seuraava artikkeliTarina Joulutarinasta