Kasvohoitoja omatoimisesti

Kurkkunaamio raikastaa. KUVAT KAROLIINA LAINE

Erilaisia kasvonaamioita voi tehdä itsekin luonnonaineksista. Ruoka-aineet ja mausteet käyvät mainiosti naamioiden ainesosista. Moni valitsee silti ammattilaisen tekemän hoidon muun muassa niiden hemmottelevuuden ja syvemmälle ulottuvien vaikutuksien vuoksi.

Hunajakuorinta
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl sokeria
Ainekset hierotaan sopivaksi sekoitukseksi kämmenten välissä, jonka jälkeen seosta levitetään kasvoille pyörivin liikkein. Tämän jälkeen kasvot huuhdellaan vedellä ja kuivataan. Ihon pitäisi tuntua kuorinnan jälkeen samettisen pehmeältä ja raikkaalta. Iho kannattaa kuoria kerran viikossa tällä menetelmällä.

Toimivuus:
Toimi mielestäni loistavasti. Kuorinta heleytti ihon ja jätti sen pehmeäksi. Tämä on edullinen keino kuoria iho, sillä ainekset löytyvät varmasti jokaisen kotoa. Koska tavoittelin maksimaalista hyötyä kuorinnasta, levitin iholle vielä kosteusvoiteen tuomaan lisäpehmeyttä.

Hiivanaamio.
Hiivanaamio.

Hunajakanelinaamio epäpuhtauksille
0,5-1 tl hunajaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl muskottipähkinää
Vaikutusaika on 15 minuuttia. Naamion tulisi olla suhteellisen paksua, jottei se valu kasvoilta. Naamio on antibakteerinen ja kuureittain käytettynä tuhoaa ihon epäpuhtaudet. Käytetään suoraan epäpuhtauksien päälle. Naamiota voi tehdä myös isomman määrän ja levittää kasvoille kauttaaltaan. Kannattaa testata ensin ranteelle, sillä naamio saattaa allergisoida.

Toimivuus:
Toimi hyvin ja tehon tunsi. Kun naamio oli vaikuttanut noin 10 minuuttia, iho kihelmöi. Pestyäni naamion iho hieman punoitti, mutta aamulla näytti yllättävän hyvältä. Aion käyttää tätä jatkossakin.

Banaaninaamio
Puolikas banaani
2 rlk auringonkukkaöljyä
Ainekset sekoitetaan keskenään ja niistä syntynyt naamio levitetään kasvoille. Anna vaikuttaa 20 minuuttia. Banaaninaamio kosteuttaa ihoa, joten se on paikallaan kasvojen kuorinnan jälkeen.

Toimivuus:
Naamio oli suhteellisen valuva, joten kannattaa pysyä paikoillaan, kun sitä käyttää. Omasta seoksestani tuli hieman paakkuista, joten ulkonäöllisesti naamio ei ollut kaunis. Kuitenkin se toimi mielestäni hyvin – kasvot tuntuivat kosteutetuilta ja joustavilta pestyäni naamion.

Suklaanaamio
Sulaa suklaata sekoitetaan päivävoiteeseen ja annetaan vaikuttaa kasvoilla 10-15 minuuttia. Seosta levitetään kasvoille ohut kerros. Kun naamio on vaikuttanut ja poistettu kasvoilta, kannattaa iho vielä puhdistaa ihonpuhdistusaineella.

Toimivuus:
Muokkasin ohjetta siten, etten lisännyt suklaan joukkoon päivävoidetta. Sulatin pienen maitosuklaa- levyn mikrossa, jonka jälkeen levitin sen kasvoille ja noudatin ohjeen vaikutusaikaa. Suklaa tuoksui älyttömän hyvältä. Naamion poistettuani iho ei tuntunut kosteutetulta, vaan erittäin rasvaiselta. Uskon siis, että tähän naamioon kannattaa käyttää antioksidanttista raakasuklaata maitosuklaan sijasta. Päivävoide on myös tärkeä lisätä, sillä se tekee seoksesta kevyemmän.

Kurkkuviipalenaamio
Pilko kurkusta ohuita viipaleita ja peitä kasvot kauttaaltaan niillä. Anna vaikuttaa 10 minuuttia. Poistaa väsymyksen merkkejä, pienentää ihohuokosia ja kirkastaa kasvot.

Toimivuus:
Viipalenaamion jälkeen kasvot tuntuivat todella virkeiltä ja raikkailta, suorastaan levänneiltä.

Hiivanaamio
Tarvitset palan hiivaa ja vettä. Murenna hiiva kulhoon ja laita vettä sen verran, että seos jää kiinteäksi. Seokseen voi myös puristaa muutaman pisaran sitruunaa.
Levitä valmis naamio kasvoille ja pese pois, kun naamio alkaa halkeilla. Vaikutusaika on noin 10 minuuttia. Naamio kirkastaa ihoa ja poistaa epäpuhtauksia.

Toimivuus:
Iho oli hieman punakka pestyäni naamion pois, iho ei kuitenkaan kirvellyt. Aamulla punakkuus oli hävinnyt ja iho oli kirkas. Epäpuhtaudet eivät lähteneet kerralla pois, joten luulisin, että naamiota pitää käyttää pidempään niiden poistamiseksi. Tämä naamio ei välttämättä sovi kaikista hajuherkimmille, sillä se haisi hiivalta. Haju hävisi kun naamion pesi pois.

Karoliina Laine
Opiskelija, Helmi Liiketalousopisto

Lähteet:
http://mirssiina.blogspot.fi/2011/12/paras-tee-se-itse-naamio-ikina.html
http://www.yhteishyva.fi/kauneus-ja-pukeutuminen/ihonhoito/kasvonaamio-kotikonstein/0218010-68833
http://kuntoplus.fi/hyvinvointi/kauneus/kosteuttava-banaaninaamio

Edellinen artikkeliMalmin lentoaseman rakennusten osto aikaansai äänestyksiä
Seuraava artikkeliItsenäisyyspäivänä juhlitaan