Krisse Salminen vastaan Petteri Salonen

Vankka tyylinäyte maailmanmestari Petteri Salosen juhlakisaheitosta. KUVAT PASI RÄISÄNEN

Tapanilan Urheilukeskuksen kahvio täyttyi keilailuväestä rennon synttärijuhlan merkeissä viime maanantaina. Kolmekymmenvuotisen sodan asemasta teemana oli nykyisen keilahallin 30-vuotinen olemassaolo.

Letkeydestä vastasi tapanilalainen komedienne Kristiina ”Krisse” Salminen, joka haastoi Tapanilan Erän keilakasvatin, maailmanmestari Petteri Salosen keilakisaan.
Alkujaan keilapallojen kolistelu käynnistyi urheilukeskuksen vanhan rakennuksen alakerran neljärataisella suorituspaikalla keväällä 1963. Toiminnan alkuunpanija ja idean isä, Lauri ”Kenkä” Westerberg myhäili myös nyt juhlaväen joukossa.
Nyt juhlitulla 10-rataisella keilaradalla ensimmäiset keilat kaatuivat tasan 30 vuotta sitten. Mosalaiskeilailussa alusta asti mukana ollut Pekka Salonen valotti juhlaväelle merkittäviä virstanpylväitä. Hän kertoi muun muassa kuinka nykyhallin ratojen viimeistely venyi hiukan ja Tapiolassa ehdittiin avata ensimmäisenä Suomessa automaattisilla pistelaskureilla palveleva halli vain pari viikkoa ennen Tapanilaa. Mosa oli hyvä kakkonen.
30 vuotta sitten valmistuneet radat rakentanut Kyösti Tahvanainen oli myös mukana juhlistamassa 30-vuotista toimintaa.

Telkkarikatsojien sijasta Krisse Salminen valloitti kotikylässään Tapanilassa 30-vuotista keilahallia juhlistaneen väen.
Telkkarikatsojien sijasta Krisse Salminen valloitti kotikylässään Tapanilassa 30-vuotista keilahallia juhlistaneen väen.

Tapanilalaiskeilailun muistoista puhunut Heimo Laaksonen nostatti mosalaisen keilailun kirkkaimman tähden, maailmanmestari Petteri Salosen seisomaan ja vastaanottamaan juhlaväen ablodit.
-On ollut hienoa kokea upeat saavutuksesi, mutta olen kotiseutuhenkisenä ihmisenä hämmästellyt sitä, että edustat kisoissa jotain tamperelaista keilaseuraa, ihmetteli Hemppa Laaksonen Saloselle.
Vastauksessaan Petteri lupasi eräläistyä takaisin, jos keilailusta tulee vuonna 2024 olympialaji ja hän edustaa silloin Suomea.

Juhlaväki sai ennen synttärikahvittelua seurata lasin takaa radalla Krisse Salmisen, hänen 9-vuotiaan Eelis-poikansa ja Petteri Salosen juhlakisaa. Petteri oli tällä kertaa ykkönen ja Elis rökitti Krisse -äitinsä kahdella pinnalla.
Pakollisten puheiden ja kisojen jälkeen kesämekkoinen Salminen räjäytti juhlaväen suupielet hymyyn yhteislaulattamalla Petteri Saloselle ”Happy birthday to you”, ja laittamalla paikalla olijat yhteiseen sormileikkiin ”tuki tuiki tähtönen”-laulun merkeissä.
Parituntinen ja leppoisa keilailujuhla päättyi nauruissa suin.

TL

Edellinen artikkeliMalmille tullaan kotiin
Seuraava artikkeliLähikirjasto piristyi miniremontista