Erä tappioiden tiellä

SSV:n entinen eräläinen, valkopaitainen Jan Helenius ja hänen entinen joukkuekaverinsa Jussi Kosola taistelivat nyt vastakkain. KUVA MIKO HYVÄRINEN

Tapanilan Erän miesten alkukausi salibandyliigassa on ollut takkuinen. Takana on 11 ottelua ja 7 sarjapinnaa. Joukkueella on nyt niskassaan neljä peräkkäistä tappiota.

Viime viikon keskiviikkona Erä isännöi Vantaan Energia-areenalla paikalliskilpailijaansa SSV:tä. Odotettu koitos päättyi SSV:n kirkkaaseen 7-2 voittoon.
Mosalaiset olivat kaiken aikaa altavastaajina, vuosaarelaiset veivät erät maalein 1-0, 2-0 ja 4-2. Selkäsauna olisi voinut olla rajumpikin, mutta Erän maalivahti Markus Laakso esti venymisillään suuremman maalijuhlan.
Perjantaina Erän bussi vei Tampereelle Kooveen vieraaksi. Tamperelaiset juhlivat seuransa 85-vuotista olemassaoloa. Ja iloisesti juhlikin, rökittämällä Erän samoin 7-2 maalein kuin SSV teki kaksi iltaa aiemmin. Mosalaiset pärjäsivät hyvin ottelun puoliväliin asti. Tällöin isännät mättivät neljä rysää alle kuudessa minuutissa. Tästä ei Erä enää noussut.

Erä on nyt sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä. Pian joukkueen olisi päästävä voittojen tielle, jos mielii keväällä taistella mitaleista. SSV-ottelun jälkeen päävalmentaja Petteri Bergman oli kuitenkin kaikesta huolimatta toiveikas.
-Kun onnistumisten kautta taas kammetaan itsemme voittojen tielle, niitä tulee äkkiä ryöppynä, uskoi päävalmentaja.
Erän seuraava kotiottelu Vantaalla on ensi viikon keskiviikkona, 19.11. klo 18.30. Vastustaja on Nokian KrP.