Sairaalan ovet aukeavat!

Malmin sairaala-alue on jo muutaman kuukauden ollut valmis, mutta sairaalan tilat päästään ottamaan käyttöön vasta nyt marraskuun lopulla. KUVA TEIJA LOPONEN

Malmin sairaala on vihdoin valmis ottamaan vastaan potilaita.

-Sairaalan käyttöönoton aikataulusta päätettiin perjantaina. Sairaala muuttaa uusiin tiloihin vaiheittain marraskuun loppupuolella. Marian päivystys sulkeutuu 26.11. kello 8 ja Malmin uusi päivystys avautuu torstaina 27.11. kello 8, iloitsee  projektipäällikkö Maritta Lindholm.

Malmin sairaalan laajennus ja peruskorjaus käynnistyi vuonna 2009. Sairaalan ja uuden päivystyksen avautumista on odotettu innolla. Pian avautuvan Malmin kaupunginsairaalan päivystys palvelee akuuttia hoitoa tarvitsevia yli 16-vuotiaita ympäri vuorokauden. Päiväsaikaan käytetään oman terveysaseman palveluita.

Malmin uusi päivystyssairaala pitää sisällään laboratorion, kuvantamon ja sisätautien poliklinikan.

Malmin päivystyssairaalaa tukee neljä vuodeosastoa, joista yksi on valvontaosasto. Sairaalahoitoa akuutisti tarvitseville Ikääntyneille potilaille on oma osastonsa.

Mikä viivästytti?

Malmin sairaalan ja päivystyksen piti aueta jo toukokuussa. Viivästystä aiheutti rakennuksen vanhan osan odotettua suurempi korjaustarve.

Alkusyksyllä piti olla seuraava avausajankohta,  se siirtyi kuitenkin lokakuulle.

Vesivahingon vuoksi avaus viivästyi yhä ja avaus koittaa nyt marraskuussa.

Rakentaminen ei kuitenkaan ole täysin ohi, sillä kahta lisäkerrosta on suunniteltu korvaamaan Herttoniemen sairaalaa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliRöyhkeä varaspari vei kirjastosta jääkaapin kokoisen ilmanviilentäjän
Seuraava artikkeliVihdoinkin!