Kaupunki kauppaa pientaloa eniten tarjoavalle

Talon ensimmäinen esittely on tänään kello 15. Seuraava kerta on torstaina ja kolmas marraskuun 13. päivä. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Helsingin kaupunki on pistänyt Pihlajamäen Johtokiventie 6:ssa olevan puutalon myyntiin. Vuonna 1958 tehty puutalo myydään sille, jolla on antaa kaupungille eniten pätäkkää.

Myyjän mukaan öljylämmitteinen talo on tyydyttävässä kunnossa. Sisällä on viisi huonetta, keittiö ja sauna. Sen asuinpinta-ala on noin 190 neliömetriä ja kerrosala 230 neliömetriä.

Talo seisoo liki 900 neliömetrin kokoisella tontilla. Sitä kaupunki ei myy, vaan se tulee perimään maapohjasta noin 5 000 euron vuosivuokraa. Tarjouskilpailu päättyy marraskuun 21. päivä.

Takavuosina muun muassa Niemikotisäätiön työpajana toiminut talo sijaitsee y-tontilla eli yleisten rakennusten tontilla, mutta sittemmin kohde on muutettu poikkeusluvalla asuinkäyttöön. Tontilla on myös vähän rakennusoikeutta jäljellä.

Kohde on kaupan, koska kaupunki yrittää pienentää omistamiensa kiinteistöjen määrää ja sitä kautta korjausvelkaa, joka on noin miljardin euron luokkaa. Kaupungin omistamien rakennusten myynnistä vastaa Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus. Sen listoilla on muitakin koillishelsinkiläisiä asuintaloja, joiden myyntiä on harkittu.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliLehti: Lentokentällä alkamassa yt:t
Seuraava artikkeliRöyhkeä varaspari vei kirjastosta jääkaapin kokoisen ilmanviilentäjän