Tekijät kunniaan

Päätoimittaja Teija Loponen

Siltamäessä valittiin juuri Vuoden Sisukas ja Tapanilassa valitaan keväisin Vuoden kunnia-asukas. On hienoa ja tärkeää välillä nostaa esiin niitä ihmisiä, jotka vapaaehtoisesti toimivat tavalla tai toisella asuinalueensa hyväksi. Kaikkia tekijöitä ei tietenkään voida palkita ja joskus saattaa tuntua, että ne eniten puurtavat jäävätkin huomioimatta. Tuskin kukaan kotiseututyötä tekee saadakseen siitä erityistä kiitosta, mutta on silti varmasti mukava tunne, jos joku huomaa kiittää aikaansaannoksista. Kiitos ei maksa mitään, mutta voi tuottaa suuremman ilon kuin kallis lahja.

Malmin lentokentän kohtalo on jälleen kuuma peruna. Kaupunki haluaa vimmaisesti kentän maat rakennuskohteeksi mahdollisimman pian. Melkoista ristiriitaa tuntuu olevan siinä, paljonko asukkaita kentälle lopulta on oikeasti tulossa. Erilaisia lukuja on esitetty, mutta niiden mahdollisuudet toteutua tuntuvat olevan varsin hetteisellä pohjalla. Kovin korkeita taloja ei voida rakentaa Helsinki-Vantaan lentotoiminnan vuoksi, toisaalta haluttuihin asukasmääriin ei voida päästä ilman tornitaloja. Vuosien varrella on käynyt toisinaan niin, että kaupungin lunastamat kohteet jäävätkin käytännössä useiksi vuosiksi odottamaan toteutumistaan. Olisi sääli lopettaa pikaisesti Malmin lentoaseman toiminta ja sitten kenttäalue jäisikin tyhjilleen. Se ei hyödyttäisi ketään osapuolta. Lentokentän puolustajilla on nyt kädet täynnä työtä. Hienoa, että jaksavat selvitellä asioita.

Vuoden lähetessä hiljalleen loppuaan käynnistyy erilaisia keräyksiä heikompiosaisten hyväksi. Aina ei tarvitse lahjoittaa rahaa. Esimerkiksi Viikissä kerätään ensi viikolla hyväkuntoisia talvivaatteita heille, joilla ei ole varaa niitä ostaa. Jos kaapista löytyy lähes käyttämättömiä villapuseroita tai muita vaatteita, taikka lasten pieneksi jääneitä haalareita ja talvikenkiä, voi ne seurakunnan kautta kierrättää eteenpäin tarvitseville. Ja jos varaa on, voi kerätä kassillisen tarpeellisia hyödykkeitä ja säilyviä jouluherkkuja sellaisen perheen iloksi, jolla niihin ei varaa ole. Antamisen iloa ei voita mikään.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliEtnosoi!-festivaalit tekevät maailman musiikin tutuksi
Seuraava artikkeliSuomen mestarin rutiini oli liikaa siipirikko Erälle