Suomen mestarin rutiini oli liikaa siipirikko Erälle

Aaron Fagerholm sai kolme kertaa tuulettaa maalintekoaan. Hattutemppu ei kuitenkaan riittänyt Happeen kaatamiseen. Kuva Mikko Hyvärinen

Tapanilan Erä lähti viikko sitten ennakkoluulottomasti haastamaan Vantaan kotiottelussaan hallitsevaa Suomen mestaria, Jyväskylän Happeeta. Voitto jäi haaveeksi, kun happening päättyi Happeen 4-9 voittoon.

Erä joutui melkoisen siipirikkoisena ottamaan vastaan kovan vastustajansa. Mosalaisten vakiokoostumuksesta puuttuivat muun muassa sairastupalaiset Tommi Aro, Ilkka ja Aaro Koski, Sami Lehtinen sekä Jere Oksanen. Onneksi Erällä on laaja pelaajarinki, joka tiukan paikan tulleen vahvistuu seuran mainiosta juniorivarastosta. Ja kentällä oleva joukkue on aina paras käytössä oleva. Tällä kertaa Happee rutisti rutiinillaan maalinumeroilla kirkkaan voiton mosalaisista.
Ottelu ei kuitenkaan ollut mikään jyväskyläläisten yksipuolinen näytös. Jotain kertovat esimerkiksi maalivahtien torjunnat ottelussa. Erän veräjänvartija Teemu Kortelainen pysäytti pallon 13 kertaa ja virkaveli Eero Kosonen Happeen maalilla 16 kertaa. Tilannetta tasoittavat hieman maalit, joita jyväskyläläiset tekivät viisi enemmän.

Myönteistä tulevaa ajatellen olivat vasta neljännen ottelunsa tällä kaudella pelanneen Aaron Fagerholmin otteet. Hän takoi Erän neljästä maalista kolme. Hattutempun tehneellä Fagerholmilla on jo plakkarissaan 8 tehopistettä. Tästä on hyvä jatkaa. Erän päävalmentaja oli ottelun jälkeen toiveikas, vaikka tappio harmittikin.
-Pelattiin paljon paremmin kuin sunnuntaina Tampereella. Vastustajan rutiini kuitenkin näkyi tänään, ja he viimeistelivät paikoista huomattavasti paremmin kuin me, analysoi Bergman.
Nyt edessä on maaottelutauko, jota Petteri Bergman piti myös tervetulleena. Joukkue ehtii hiomaan uusia kuvioita ja toipilaat paranevat pelikuntoon. Seuraavaksi Erä kutsuu faninsa Vantaan Energia Areenalle keskiviikkona 5.11. klo 18.30. Tunnelman tiivistää tuolloin vastustaja, rakas arkkivihollinen SSV.

Heimo Laaksonen