Maarit Toveri nauttii luottamustehtävistä

Maarit Tover

Maarit Toveri Tapanilasta on pitkän linjan Kokoomus-kasvatti, sillä hän aloitti jo 40 vuotta sitten Tuhatkunnan hallituksessa ja johti opiskeluaikoinaan Kauppaopiskelijoiden Liittoa. Ennen Koilliseen siirtymistään hän oli perustamassa Lassilan Kokoomusta nykyisen Helsingin Kokoomuksen puheenjohtajan Matti Hirvikallion kanssa.
Kun perhe muutti yli 20 vuotta sitten nykyiseenkin kotiinsa Kanervatielle, Maarit siirtyi äskettäin edesmenneen Lars Elersin johtamaan Puistolan Kokoomukseen. Siellä hän itsekin oli puheenjohtajana, mutta vaihtoi 2000-luvun taitteessa Talouspoliittiseen Kansallisseuraan.
Kahteen otteeseen Maarit on ollut Helsingin piirihallituksessa ja kuulunut myös puoluevaltuustoon. Hän on ollut ehdokkaana lähes kaikissa kunnallisvaaleissa 30 vuoden aikana tavoitteenaan erityisesti lautakuntatyöt. Maarit on nauttinut saamistaan kunnallisista luottamustehtävistä.

Moninaisista lautakuntapaikoistaan Toveri on kokenut saaneensa hyvän pohjan nykyisiin työtehtäviinsä. Tässä asemassa ovat olleet erityisesti 8-vuotiskausi yleisten töiden lautakunnassa 1997-2004 ja yksi täysi kausi rakennuslautakunnassa. Näiden tehtävien innoittamana hän pitkän opetusalan- ja muutaman vuoden terveydenhoitoalan hallinnollisissa johtotehtävissä työskentelyn jälkeen siirtyi asumisen ja rakentamisen pariin AVAIN Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtajaksi.
Esimerkiksi rakennuslautakuntaa 18 vuotta johtanut Kauko Koskinen muistaa puoluetoverinsa erinomaisena puheenjohtajan tukena lautakunnan varsinaisena jäsenenä.

Nykyinen työtehtävä AVAIN Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtajana on Maarit Toverille tyypillistä seurausta luottamustehtävissä tapahtuneesta omaksumisesta ja oppimisesta. Tiivis kokoustaminen Pääkaupunkiseudun Vedessä, useiden Kiinteistöyhtiöitten hallituksissa sekä aiemmin Seurasaaren ja Jääkenttäsäätiön edustajistoissa on rikastuttanut pätevöitymistä.
Tällä hetkellä Maaritilla on luottamustehtävinä Kiinteistö Oy Auroranlinnan varapuheenjohtajuus sekä varajäsenyys HSY:n tarkastuslautakunnassa ja Teknisessä lautakunnassa.
Ammattiosaamista tarvitaan, kun työnantajalla on omistuksessa noin 6000 asuntoa ja lisäksi ollaan paraikaa AVAIN-Asunnoiksi rakennuttamassa tai aloittamassa noin 700 asuntoa.
Pitkästä urasta huolimatta Maarit Toveri toteaa, että työvuosia on vielä alle 60-vuotiaana paljon jäljellä.
-Eläkeikä karkaa, joten 2017 kuntavaaleissa voisin olla vielä ehdolla ja käytettävissä mieluisissa luottamustehtävissä.

Timo Huotinen

Edellinen artikkeliSuomen mestarin rutiini oli liikaa siipirikko Erälle
Seuraava artikkeliKouluverkon kudontaillassa vanhemmat jäivät ilman kunnon puikkoja