Ohi on

Päätoimittaja Teija Loponen

Kesäaika päättyy tulevana viikonloppuna. Käytännössä kesä on jo päättynyt aikaa sitten, jo viime viikolla sai jäisiä autonikkunoita raaputella puhtaaksi muutamana aamuna. Ensimmäiset lumihiutaleetkin leijailivat jo harvakseltaan alas. Kesä on siis ohi. Pientä lohtua on tuonut upea ruska. Viime viikkoina on katujen varsilla ja puistoissa näkynyt sellaista väri-ilottelua, etten muista yhtä hienoa ruskaa olleen moneen vuoteen. Lehdet kuitenkin putoilivat sunnuntain sateissa vauhdilla ja nyt pihoilla haravoidaan ahkerasti. On aika pistää puutarha talviteloille, siirtää puutarhapenkit varastoihin ja ihan viimeistään nyt istuttaa kukkasipulit ensi kesäksi iloa tuottamaan. Lasitetut parvekkeet tuovat monille mahdollisuuden jatkaa vielä kesäkautta. Suojaisilla parvekkeilla kukkaistutukset säilyvät pidempään ja lämmittimien avulla parvekkeista voi nauttia vaikka läpi vuoden.

Ohi on myös koululaisten syysloma. Seuraavan opiskelutauon tarjoaakin sitten joulu, joka tuntuu lähenevän hurjaa vauhtia. Kauppojen hyllyillä on jo tarjolla joulumakeisia, jouluvaloja, joulukalentereita ja muuta suuren juhlan rekvisiittaa. Ennen joulua ehditään kuitenkin kokea seurakuntavaalit, joihin tällä kertaa tuntui olevan tavallista haasteellisempaa löytää ehdokkaita. Niinpä niillä, jotka todella haluavat päättämään seurakunnan asioista, on hyvät mahdollisuudet tulla valituksi. Jos vain äänestäjiä ja tietoa ehdolla olevista löytyy.

Ensi viikolla esitellään Latokartanontien kaavaa Malmitalolla. Siellä kannattaa piipahtaa kysymässä niitä asioita, jotka eivät nyt kaupunkisuunnitteluviraston verkkosivuilla olevissa suunnitelmissa selvästi näy. Yksi sellainen kysymys on, aiotaanko Latokartanontie muuttaa Vilppulantien kohdalla yksikaistaiseksi? Se kyllä merkitsisi siihen melkoista liikenteellistä pullonkaulaa. Vanha virkistyskeskuksen tontti on nyt rajattu pois suunnittelualueesta, samoin tontin rajan läheisyydessä sijaitseva pieni kolmionmuotoinen alue. Miksiköhän? Uutena suunnittelualueessa on mukana liiketalousopiston ja liikuntahallin parkkipaikka, johon ehkä suunnitellaan uudisrakentamista. Melkoiselle määrälle autoja  löytynee silloin jokin uusi sijoituspaikka? Vastauksia saadaan varmaankin tiistaina.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliKenttä täyteen tornitaloja?
Seuraava artikkeliVanhemmat: Nykyiset koulut täynnä 10 vuoden kuluttua