Tapanilan Erä aloittanut piste per peli tahdilla

Erä lensi voittoon Indiansia vastaan. Sinipaita Tom Strömstenillä oli ottelussa ikävämpi lento kohti vastustajan maalin ylärautaa. Onneksi railakas Strömsten selvisi tilanteesta vammoitta. KUVA MIKKO HYVÄRINEN

Tapanilan Erän miesten edustusjoukkue on startannut liigakauteen uusin ja energisin ottein. Joukkue on jättänyt ahtaan ja rakkaan kotoisen kotikenttänsä Mosahallin ja vaihtanut sen naapurikaupungin Vantaan Energia Areenaan.

Energiaa ja peli-iloa on lisännyt myös Erä-ikoni Lauri Kapasen paluu maailmalta mosalaisjoukkueeseen. ”Kapis” tuo taitoa ja kokemusta Erän rosteriin, jossa seuran juniorimyllyn tuotokset ovat ottaneet myös mittavan roolin liigajoukkueessa. Arvostetun valmentaja Petteri Bergmanin suojateilta voi odottaa mainiota kautta.
Pelit ovat lähteneet käyntiin hieman yskähdellen, mutta samalla nousujohteisesti. Erä on nyt ehättänyt pelaamaan liigassa peräti seitsemän peliä, paljon enemmän kuin moni muu joukkue. Tuloksena on myös yhtä monta sarjapistettä. Eli tasapelivauhti, joka varmasti paranee kauden mittaan.
Avauksessa Erä koki Oulussa yllätystappion 8-5 Oulun Luistinseuralle. Toisessa pelissä mosalaiset ylsivät jo Aurajoen rantamilla 4-4 tasapeliin Turun Palloseuran kanssa, kiitos Kapasen kolmen maalin hattutempun.

Kolmannessa, ja ensimmäisessä kotipelissä, Erä koki hieman katkeran 5-7 tappion espoolaiselle Oilersille. Tuloksena oli kylmä kyyti, vaikka Erä johti päätöserää parhaimmillaan kahdella maalilla. Seinäjoella lukko aukesi, kova kotijoukkue SPV antautui tapanilalaisille maalein 5-3. Seinäjoen sankari oli Erän veskari Teemu Kortelainen, joka pahoilla hetkillä piti pömpelinsä lukittuna.
Voittoputki sai jatkoa Energia Areenan paikallispelissä Westendin Indiandseja vastaan.  Erä oli jännien vaiheiden jälkeen 4-3 luvuin parempi. Kokemus puhui tällä kertaa, kun Tommi Aro ja Lauri Kapanen väsäsivät kolmannen erän ratkaisumaalit.
Karjalasta kajahti viime perjantaina ikävästi. Lappeenrantalainen NST pommitti Erän, hieman yllättäen, kumoon uudessa kodissa Energia Areenalla. NST jätti 6-4 lukemin eräläiset miettimään mikä menikään pieleen. Etenkin kun mosalaisilla oli alla onnistuneena pidetty viikon huili- ja harjoittelukausi.
Sunnuntaina Erän bussi teki onnistuneen saalistusretken Raumalle. Isäntänä oli uusi tuttavuus, sarjanousija Rauman SalBa. Kaikki meni hyvin, Erä virkkasi 7 maalia isäntien kolmea vastaan. 17-vuotiaat Miska Mäkinen ja Riku Holopainen kantoivat Raumalla ensi kerran Erän sinistä liigapaitaa, ja kirjauttivat itsensä seuran historiaan. Rauma voiton jälkeen Erä pitää sarjassa kuudetta sijaa.

Tästä on hyvä jatkaa. Ensi sunnuntaina Erä reissaa Tampereen Classicin vieraaksi. Keskiviikkona 22.10. klo 18.30 Vantaan Energia Areenalla on tunnelma katossa. Vastassa on tuolloin Suomen mestari Jyväskylän Happee.  Fanibussi ensimmäisille viidellekymmenelle otteluun lähtee Tapanilan urheilukeskuksesta klo 17.45.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliKaamosiltamat ovat pyöreiden juhlaa
Seuraava artikkeliPukinmäen Siwa ryöstettiin taas