Kaamosiltamat ovat pyöreiden juhlaa

Vesa Kinnunen on itse ollut mukana suojelemassa Tapanilaa suuren kaavoituskamppailun aikana ja synnyttämässä Tapanila-Seuraa. Kuva Mosa Herään avajaisista 2014. KUVA TEIJA LOPONEN

Pyöreitä vuosia täyttyy Tapanilassa, jossa kotiseututyötä on tehty jo 50 vuotta ja Tapanila-Seura puurtanut 35 vuotta. Kaamosiltamien kolmas juhlinnan aihe on muhkea Tapanila-Albumi numero 13.

Tapanila-Seuran puheenjohtaja Vesi Kinnunen toteaa, että seuralle ja sen toiminnalle sekä muillekin aktiivisille asukkaille on edelleen suuri tarve.
-Siitä esimerkkinä koulun tilanne, jonka tulevaisuus näyttää juuri nyt uhatummalta kuin koskaan. Aktiivisten vanhempien ryhmä on taitava ja tekee paljon työtä, mutta on kuin jokin pirullinen mosanvastainen luonnonvoima olisi riivannut kaupungin päättäjät.
Tärkeimpänä seuran aikaansaannoksena tähän asti Kinnunen pitää kaavoituskamppailun voittoa 1970-luvun lopussa, koska sen ansiosta kylä säilyi. Se on pohjana kaikelle muulle.
Seuraan kuuluminen tuo asukkaille paljon iloa.

-Seura on Tapanilan edun ja ilmeen jatkuva puolustaja. Niin tapahtumien aktivisteille kuin vieraillekin se on tilaisuus pitää hauskaa ja tavata vanhoja ja uusia ystäviä.
Kinnunen itse oli mukana alkuperäisessä kaavasta taistelleessa Säilytä Tapanila -toimikunnassa vuoden 1978 lopulta alkaen.
-Toiminta, jonka aloitimme yhden asian liikkeenä, kehittyi jatkuvaksi seuratoiminnaksi kun aktivoimme olemassaolleen kotiseutuyhdistyksen. Olin aktiivisesti mukana 80-luvulla ja vähemmän 90-luvulla. Asuimme vuosituhannen ensimmäiset kymmenen vuotta Japanissa. Sitten palasimme samaan taloon ja tulimme taas mukaan seuran toimintaan tämän vuosikymmenen alusta, kertoilee Vesa Kinnunen omistaan ja seuran taustoista.

Seura tarjoaa paljon tapahtumia, joista Vesa ei osaa nostaa yhtä muita paremmaksi.
-Mosa Herään idea kevään juhlana ja Kaamosiltamien idea syksyn virkistyksenä ovat minusta molemmat niin hienoja, että on vaikea valita niiden kesken.
Tapanilalaisten asukkaiden ja yhteisöjen yhteistoiminta on tiivistä ja tuottavaa. Mosassa on hyvä yhteishenki ja yhteisöllisyyden tunne.
-Uskon mosalaisen yhteisöllisyyden tulevan siitä, että aika monet ovat valinneet Tapanilan asuinpaikakseen sen erityispiirteiden vuoksi: ympäristö, pienimuotoisuus, arkkitehtuuri ja perinteikäs hyvä koulu. Sellaista tekee mieli puolustaa yhdessä toisten kanssa, kuten aktiiviset vanhemmat nytkin tekevät koulun puolesta. Uusia tilanteita tulee kaiken aikaa.

Niille mosalaisille, jotka eivät vielä ole mukana seurassa, Kinnunen antaa ohjeen: -Tapanila-Seuran aktiiviseen toimintaan tulemalla pääset mukaan suojelemaan ja parantamaan omaa kylää. Se on sitä paitsi hauskaa puuhaa yhdessä erilaisten ihmisten kanssa. Tulossa olevat juhlavuoden Kaamosiltamat ja Mosan Elävä Adventtikalenteri ovat oivallisia tilaisuuksia tutustua ja osallistua!

Kaamosiltamat Tapanilan VPK:lla lauantaina 25.10. kello 18-23.  
Ohjelmassa Tapanila-Albumin 13 julkistus, Veikko Lavin lauluja, edellisten puheenjohtajien esittelyä, kunnia-asukas Leena Zellaman haastattelu sekä yhteislauluja.
Stadin Juhlaorkesterin tahdittaa tanssia.
Buffettia pitää Julian pitopalvelu. Vapaa pääsy.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliVeteraanit huomion kohteena
Seuraava artikkeliTapanilan Erä aloittanut piste per peli tahdilla