Viikinranta saamassa koira-aitauksen

koira-aitaus
Viikinrantaan tulee aitaukset isoille ja pienille koirille. Valkoinenpaimenkoira Shira nauttii palloleikeistä. KUVA JANINA ISSAKAINEN

Viikinrantaan on suunnitteilla koira-aitaus, johon tulee erilliset tilat isoille ja pienille koirille.

Koira-aitaus tulee puistoalueelle, jonka avoin niittyalue on entistä läjitysaluetta. Lähiympäristössä sijaitsee paljon uutta asutusta ja koira-aitauksen tarpeesta on asukasyhdistykseltäkin tullut toiveita.
Tavoitteena on toteuttaa alueelle viihtyisä ja toimiva koira-aitaus, tilaa jätetään myös yhteisön taiteelle ja designille.
Alueelle on suunniteltu erilliset aitaukset pienille ja isoille koirille. Niitä ympäröivät 1,2  ja 1,6 metriä korkeat metallilanka-aidat. Aitausten sisäpuoliset alueet ja aitauksille johtavien uusien kivituhkapintaisten käytävien reuna-alueet nurmetetaan. Istutettavilla puilla ja matalilla pensailla aitaukset liitetään ympäristöönsä ja luodaan suojaa.
Aitaukset varustetaan syväsäiliöillä ja nojailukaiteilla. Tilaa varataan harava- ja lapiotelineelle sekä toiselle syväkeräysastialle. Virikkeellisyyttä ja viihtyisyyttä aitauksiin saadaan kivien, puunrunkojen ja kasvillisuuden avulla. Käyntiporttien läheisyyteen sijoitetaan ilmoitustaulu.

Kaikkia puiston käyttäjiä palvelemaan sijoitetaan aitausten ulkopuolelle kaksi pöytäpenkkiryhmää ja niiden lähelle syväsäiliö sekä ympyränmuotoinen penkki.  Käytävät ja koira-aitaukset valaistaan uusilla pylväsvalaisimilla ja valonheittimillä..
Viikinrannan koira-aitaus on investointikohde ja sille on varattu rahoitus vuosille 2014 ja 2015.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliNuorisoasiainkeskus osti raviponin
Seuraava artikkeliAsukastalojen puolustajat matkalla mielenilmaisuun