Viikinmäen korttelitalo helpottaa Pihlajiston ala-asteen ahtautta

viikinmäki
Viikinmäen korttelitalo valmistuu marraskuussa ja otetaan käyttöön vuoden alussa. KUVA TEIJA LOPONEN

Viikinmäen korttelitalo valmistuu marraskuussa ja koulukäyttöön se pääsee heti tammikuun alussa uuden lukukauden käynnistyessä.  Korttelitaloon tulee myös päiväkoti.

Upealla paikalla Harjannetiellä sijaitseva uudisrakennus tulee olemaan eri-ikäisten lasten kohtaamispaikka. Ala-asteen kouluun sijoittuvat luokka-asteet 1-6 ja lisäksi korttelitaloon tulee päiväkoti. Oppilaspaikkoja on 180 ja päiväkodissa tilat 84 lapselle. Tiloja on myös lasten iltapäivätoiminnalle sekä iltaisin ja viikonloppuisin asukkaiden kokoontumis-, harrastus- ja kulttuuritoimintaan.
-Osittain yhteiset tilat luovat hyvät puitteet koulun ja päiväkodin yhteistyölle. Koulun ympäristö on ainutlaatuinen, sitä tullaankin hyödyntämään opetuksessa ja oppimisessa monella tavalla, kertoo rehtori Ari Vainikka.
Korttelitalon viereen rakennetaan Maarianmaanpuisto, jossa lapset voivat leikkiä ja retkeillä ohjaajineen.

Viikinmäen korttelitalon koulu tulee olemaan Pihlajiston ala-asteen sivukoulu. Alkuun sinne siirtyy Pihlajistosta viisi luokkaa, yksi jokaiselta 1-5 luokka-asteelta opettajineen.
-Nämä luokat on jo alunperin muodostettu niin, että ne siirtyvät kokonaisuudessaan Viikinmäkeen. Rakennusaikana meillä on Pihlajistossa ollut varsin ahdasta ja käytössä ovat olleet kaikki mahdolliset opetukseen soveltuvat tilat, mutta tammikuussa tilanahtaus helpottaa väliaikaisesti. Ennusteiden mukaan vuonna 2017 sekä Viikinmäen korttelikoulun, Pihlajiston ala-asteen ja Pihlajamäen peruskoulun tilat ovat taas täynnä, kertoo Pihlajiston ja Viikinmäen kouluja luotsaava rehtori Vainikka.
Kallioisella tontilla on noin 15 metrin korkeuserot, mikä on antanut haastetta  2–2,5 kerroksisen korttelitalon suunnittelijoille ja rakentajille.
Korttelitalon rakentaminen käynnistyi Harjannetiellä kesäkuussa 2013 ja työt valmistuvat marraskuussa 2014. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 11,5 miljoonaa euroa ja laajuus noin 3 600 bruttoneliötä. Rakennuttamisesta vastaa Helsingin kaupungin rakennusviraston HKR-Rakennuttaja.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPaikallisuus pääosassa
Seuraava artikkeliVahvasti koillisesta – Mirka Vainikka