Nuoret pääosassa

Päätoimittaja Teija Loponen

Tänä syksynä nuoret ovat saaneet paljon aikaan. Malmin nuorisotalon ja eri yhteistyökumppaneiden kanssa järjestettiin Malmin torin siivouspäivä, viime viikolla joukko nuoria oli opastamassa malmilaisoppilaita opiskelupaikkojen valinnassa ja ensi viikonloppuna Malmitalolla toteutetaan nuorten X:on Day –tapahtuma. Se on Talentti kykykilpailuineen ja räppäriesiintyjineen nuorten itsensä Operaatio Pulssin tuella toteuttama. On upeaa, että nuoret pistävät itsensä likoon tuottaakseen toisille nuorille mukavia hetkiä ja antoisia elämyksiä. Toisten huomioonottamista ei voi koskaan olla liikaa.

Myös kaupunki on lähtenyt huomioimaan nuoria aivan uudella saralla. Nuorten yhteiskuntatakuuseen liittyvä Nyt-hanke on liikuntaviraston ja urheiluseurojen sekä erilaisten yhdistysten yhteistyössä syrjäytymisvaarassa oleville nuorille kohdistettu liikuntapisteiden verkosto. Koillis-Helsingissä näitä maksutonta liikuntaa ja urheilua tarjoavia pisteitä on tällä hetkellä valitettavasti vain yksi, mutta ehkäpä ne vielä lisääntyvät. Nyt-hankkeen idea on saada nuoret liikkeelle, harrastamaan jotain liikuntaa ja saamaan siinä samalla uusia sosiaalisia kontakteja. Rahaa kaupunki on varannut tähän hankkeeseen yhteensä miljoona euroa, joka jakautuu kolmen vuoden ajalle. Kestää varmasti aikansa ennen kuin nuoret näihin eri urheilulajeja tarjoaviin pisteisiin löytävät tiensä. Liikuntavirastolla on kuitenkin vahva usko siihen, , että tuhansia nuoria käy tulevan kolmen vuoden aikana testaamassa eri lajeja ja löytää niiden kautta uutta elämäänsä uutta sisältöä ja tekemistä.

Uutta ja odotettua on luvassa Viikinmäkeen ja Viikinrantaan sekä Jakomäkeen. Viikinmäessä on valmistumassa odotettu korttelitalo, josta löytyy tilat päiväkodille ja koululle, mutta myös alueen asukkaille kokoontua. Viikinrantaan on tulossa kaivattu koira-aitaus, josta asukasyhdistyskin ehti jo tehdä aloitteen. Korttelitalo on lähes valmis, mutta koira-aitaus on vasta suunnitelma-asteella, sen rakentamiseen on varattu rahoitus tälle ja ensi vuodelle. Jakomäessä puolestaan avataan kirjasto useita kuukausia kestäneen remontin jälkeen. Sinne kelpaa taas mennä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliVahvasti koillisesta – Mirka Vainikka
Seuraava artikkeliUrapolut tutuiksi ysiluokkalaisille