Syksyä kohden

Päätoimittaja Teija Loponen

Eilen oli jälleen se päivä, jolloin aurinko siirtyy
taivaanpallon pohjoiselta puoliskolta eteläiselle.
Syyspäiväntasaus osui tällä kertaa sinänsä aivan nappiin, että viikon alussa säätilakin muuttui kesäisestä selvästi syksyisemmäksi. Syksyisiä viestejä on jo nähty Malmin torin myyntipöydilläkin, jossa kesän mansikat ja mustikat ovat vaihtuneet ponaposkisiin puolukoihin ja kotimaisiin omenoihin. Malmintorin liukuportaissa kuulin kahden naisen pohtivan, joko olisi jo sovelias aika laittaa köynnösvaloja pensaisiin kun illat ovat niin pimeät. Aurinko laskee jo tuossa 19.20 tietämissä, joten ilta hämärtyy varsin varhain. Pihatöitä ei kovin pitkään töistä pääsyn jälkeen näe tehdä. Parhaillaan monilla pihoilla keräillään omenoita ja tuumitaan, mitä niille tekisi. Omenapörssi on yksi mainio tapa päästä järkevästi eroon liikaompuista ja samalla ilahduttaa heitä, joilla ei omenapuita omasta takaa ole.

Seurakuntavaalit koittavat taas tänä syksynä. Moni kirkkoon kuuluva jättää näissä vaaleissa äänestämättä tuumien, että kun ei käy kirkossa, niin miksi äänestääkään. Äänestäminen tuo kuitenkin äänioikeutetuille myös näissä vaaleissa mahdollisuuden vaikuttaa siihen, millaiset ihmiset seurakuntien asioita ajavat ja niistä päätöksiä tekevät. Listoissa löytyy vaihtoehtoja heille, jotka haluavat valita ehdokkaansa poliittisin perustein, kuin myös niille, jotka haluavat korostaa vaikkapa kirkkomusiikin tärkeyttä tai panostaa nuoriin. Seurakunta pyrkii lähestymään tavallisia ihmisiä ja löytämään keinot tarjota palveluitaan myös kirkossakäyntiin tottumattomille. Moni muistaakin käyneensä lapsena seurakunnan kerhossa tai muussa mukavassa toiminnassa.

Pukinmäessä on syksy lähtenyt vilkkaasti käyntiin. Siellä on jo tutustuttu kotikaupunkipolkuun ja käyty lenkkeilemässä, pian ovat edessä Puksun rastit ja sitten paikallisen Kokoomusyhdistyksen juhla, joka on kaikille avoin. Pukinmäessä poliittiset puolueet ovat vuosikymmenet näkyneet vahvasti kaupunginosatoiminnassa, mutta samalla ne ovat toimineet yhdessä sulassa sovussa ja asuinalueen etua yhdessä ajaen. Sillä keinoin rakennetaan parempaa yhteiskuntaa, jossa asukkaat viihtyvät ja arvostavat toisiaan.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin siivoustempaus pysäytti ajattelemaan
Seuraava artikkeliMoponuoret kurvasivat Tattarisuolle