PuiU piinasi sarjajohtajaa

Kaksi PuiU:n pelin ja hyökkäyksen syömähammasta, Joona Vartiainen, vas, ja ”Pexi” Oravainen kävivät heti ottelun jälkeen lävitse muutaman pelitilanteen.

Puistolan Urheilijat esittivät perjantaina, etenkin ensi jaksolla, kauden parastaan isännöidessään sarjajohtaja Nurmijärven Palloseuraa evakkokotikentällä Kontulan tekonurmella. Hohdokas ottelu päättyi lopulta 3-3 pistejakoon.
Asetelma oli ennakkoon tyly. Vierailija NJS on noususäpinöissä johtaessaan lohkoa 7:llä pinnalla. Mutta PuiU löi luun kurkkuun kauden unelmakokoonpanollaan. Etenkin keskikenttä ja hyökkäys olivat kovaa valuuttaa.
Vieraat juoksivat viljelmillään pystysyötöillä maalintekoon jo 5. minuutilla. PuiU ei tästä häkeltynyt vaan vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä solkenaan Nurmijärven maalille. 23. minuutilla tulppa aukesi, kun lähes täydellisen pelin pelannut Sami Rinta-Kahila sijoitti 1-1 tasoituksen. Minuutti tästä, niin sama mies vei Puistolan 2-1 johtoon upealla takanurkkalaukauksellaan. Kaupantekijäisiksi kasvattajaseuraansa tervetullut Petri ”Pexi” Oravainen korkkasi ensimmäisen PuiU-maalin sitten seuran C-junioriaikakauden. Pexi riisti pallon maalivahdilta ja toimitti sen tyhjään maalin ensi jakson viime minuutilla. Edessä oli tauko 3-1 kotijohdossa.
Toisella jaksolla kävi kuten yleensä on tapana. Altavastaaja vyöryy päälle ja toinen puolustaa asemiaan. Tässä leikissä NJS pääsi 56. minuutilla kaventamaan liian helposti. 12 minuuttia myöhemmin vieraat tasoittivat näyttävästi 3-3. Toki PuiU:llakin oli muutama tontti täräyttää voittomaali. Viimeistään ne tyssääntyivät vastustajan maalivahdin näyttäviin torjuntoihin.
Pinnakin oli laiha lohtu sarjajohtajalta, vaikka enemmänkin oli tarjolla. PuiU on nyt pisteen putoamisviivan yläpuolella. Tiukka meno jatkuu, mutta nyt nähtyjen otteiden säilyessä pistepotti karttuu vielä varmasti. Seuraavaksi PuiU kohtaa ensi sunnuntaina 14.9. klo 15.00 Kumpulan tekonurmella KäPa/Pulen.

Heimo Laaksonen

MPS pyyhkäisi POHU:n nurin

MPS:n edustusjoukkue jatkoi mallikasta syyskauttaan perjantaina vieraskentällä pyyhkäisemällä Pohjois-Haagan Urheilijat nurin selvin 4-0 luvuin. Putoamiskamppailussa oleva POHU oli kevyt vastus. Se sai 90 minuutin aikana vain kerran hätyyteltyä malmilaisten maalia.
-Pelattiin ehjä matsi. Paremmalla viimeistelyllä olisimme voineet voittaa reippaamminkin, summasi valmentaja Jyri Nieminen ottelun jälkeen.
MPS sai POHU-peliin myös JBK:sta palanneen Robin Julinin. Maalit jakautuivat puoliksi kummallekin jaksolle. Tekijöinä olivat Samuli Markkanen 2, Joona Salonen ja Niko Leppikorpi.
Valmentaja Nieminen jatkoi nuorten pelaajien sisäänajoa. Kentälle kirmaisi vaihdosta kolme seuran B-junioria, joista Tony Haapanen pelasi ensimmäiset minuutit edustuksen paidassa. Nuoret Tommi Mönkkönen ja Aleksi Ulander ovat jo aiemmin saaneet tulikasteensa edustusjoukkueessa.
Seuraavaksi MPS edustus pelaa HIFK/2:ta vastaan tänään keskiviikkona klo 18.00 ”evakkokentällä” Kontulan nurmella. Ensi sunnuntaina, 14.9. klo 16.15, on Töölön Pallokenttä 6:lla vuorossa rästiottelu SibboV:tä vastaan.

Heimo Laaksonen

 

Atletico kiri voittoon HPS:sta

MPS/Atletico Malmi jatkoi lauantaina hyviä otteitaan, kun Pukinmäen huippukuntoisella nurmella kaatui sarjapaikastaan taisteleva HPS maalein 2-0.
Avausjakso oli vielä molemmilta osapuolilta hyvin tahmainen ja sujui enimmäkseen vierailijoiden komennossa. Valmentajaansa ottelun alla vaihtanut HPS prässäsi korkealta ja pelasi muutenkin hieman sääntöjen rajamailla, mikä aiheutti selkeitä vaikeuksia malmilaisille. Avauspuolikkaalla ei nähty kuitenkaan maaleja.
Tauko ja muutama pelaajavaihto tekivät hyvää Atleticolle ja kentälle asteli täysin eri peli-ilmeellä varustettu malmilaislauma. Laukauksia viuhui HPS-maalille useampikin kappale, mutta vasta ottelun 72. minuutilla nähtiin avausosuma, kun ”Puksun Samuksi” ristitty Samu Nurminen viimeisteli komeasti Miro Kautin hyvästä esityöstä. Kun vielä heti perään HPS-kapteeni lensi toisella keltaisella suihkuun, näytti peli ratkeavan täysin. Taistelua riitti kuitenkin loppuun saakka ja vasta lisäajan toisella minuutilla tullut Patrick Purolan osuma päästi Atleetit piinasta.
Hieno voitto nosti Atletico Malmin pistesaaliin jo 27:ään ja vain pisteen päähän nelossijaa pitävästä PK-35/VJS:stä. Joukkueet kohtaavatkin seuraavaksi. Ottelu pelataan tulevana lauantaina Pihlajanmäen Aava-areenalla klo 12.00 alkaen.

Janne Vottonen

Edellinen artikkeliJuurakon blues kietoutuu kansanmusiikkiin
Seuraava artikkeliSiluettitaiteilija Sirkka Lekman koosti kirjan