Alakoulun tontti aiotaan jakaa

tapanilan alakoulu
KUVA TEIJA LOPONEN

Tapanilan vanhan puukoulun myyntiä valmistellaan jo tilakeskuksessa. Vanhemmat ovat saaneet tietoonsa, että koulutontti aiotaan jakaa ja myydä sitten asuinrakentamiskäyttöön.

Tapanilan Kylätilayhdistys haluaisi vuokrata koulurakennuksen ja vuokrata siitä tiloja pienyrittäjille ja erilaisten palveluiden tarjoajille. Kaupungin ensisijainen tavoite on myydä rakennus sekä tonttimaat.

Tapulikaupungissa asuva kiinteistölautakunnan jäsen Antti Hytti (SDP) kertoi viime viikolla, ettei asiaa kiinteistölautakunnassa ole vielä mitenkään käsitelty.
-Asiaa tiedustellessani minulle kerrottiin, että tilakeskus todellakin valmistelee vanhan puukoulun myyntiä ja myös tontin jakamista. Tähän heitä ajavat kaupungin asettamat myyntitavoitteet. Käytännössä tuo kuitenkin vaatii käyttötarkoituksen muutoksen tai kaavamuutoksen ja siinä vaiheessa asia tulee myös luottamusmiesten käsittelyyn, Hytti huomauttaa.
Antti Hytti toteaa, että kiinteistön myyntiä voidaan toki valmistella, vaikka koulun lakkauttamisesta onkin tehty valitus.
-En ole juristi, joten en tiedä olisiko kaavamuutoksen hakemiselle laillisia esteitä ennen valituksen käsittelyä, mutta henkilökohtaisesti pitäisin sellaisia toimia kyllä demokraattisen päätöksentekojärjestyksen kannalta hyvin kummallisena.

Vaikka kaavamuutos tontin jakamiseksi tehtäisiin, voitaisiin Hytin mielestä silti harkita koulutontin vuokraamista Kylätilayhdistykselle.
-Kylätilayhdistyksen kannattaisi nyt tehdä oma hyvin valmisteltu esitys heidän toivomastaan käytöstä talolle. Samalla pitäisi esittää mahdollisimmat tarkat arviot saatavista vuokratuloista, jotta luottamusmiehet voisivat sitten asian esille tullessa pohtia, olisiko kaupungin etu sittenkin vuokrata vanha koulurakennus tontteineen paikallisten yritysten ja yhdistysten käyttöön, opastaa Antti Hytti.

Kaupunki on myynyt joitain rakennuksia siten, että niistä ei ole päästy käymään avointa tarjouskilpailua. Sitä Tapanilassakin nyt pelätään.
-Ilman muuta kannatan avointen tarjouskilpailujen käymistä. Toisinaan on kuitenkin katsottu, että arvokkaan ja harvinaisen kohteen tapauksessa myynti neuvottelemalla tuottaa paremman tuloksen, Hytti toteaa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliLautakunta teki isoja koulupäätöksiä tunnissa
Seuraava artikkeliAtletico katkaisi tappioputkensa