Puistolan tori täyttyy esiintyjistä

puistola
Laiholan talon on Alueoppaan kanteen ikuistanut Helmut Grzemba.

Puistolassa jatketaan perinnettä viettää kaupunginosapäiviä koko viikon. Lähtölaukauksena toimii toritapahtuma tulevana lauantaina.

Puistolan torilla nostetaan lippu salkoon kello 10 ja siitä käynnistyvät juhlat. Torilla on markkinahulinaa, hevosajelua, paikallisten järjestöjen pöytiä sekä Marttalassa myyjäiset.
Esiintyjiä riittää koko päivälle. Stadin Juhlaorkesterin solistina kuullaan Anna Hanskia 10.30 alkaen. Yhdentoista jälkeen esiintyy Mary and Macy, ja sen jälkeen esittäytyvät Puistolan VPK ja Liikkuva poliisi. Päivän aikana PuiU tarjoaa akrobatiaesityksiä ja trubaduuri Ari Joki musisoi.  Torille saapuu myös kirjaston Pop Up-piste.

Puistola-päivät jatkuvat maanantaina kirjaston kanssa yhteisellä puutarhakerholla, tiistaina ripustetaan taidenäyttely, joka avataan keskiviikkona. Taidenäyttelyn avajaisissa Puistolan Urheilu- ja Nuorisotukisäätiö luovuttaa hopeisen Puistolan Haarikan ansioituneelle nuorison kanssa työskentelevälle henkilölle ja lahjoittaa stipendejä.
Torstaille riittää pinssipajaa, Pekka ja Pätkä-leffa kirjastossa ja kaikille avoin mölkkymestaruuskisa Puistolanraitin ala-asteen koululla.
Perjantaina, kuten muinakin päivinä, voi käydä ihailemassa taidenäyttelyä.
Lauantaina koittavat markkinat Tapulikaupungin puolella Maatullinaukiolla ja sunnuntaina kokoonnutaan kirkolle jumalanpalvelukseen sekä illalla purettavaa taidenäyttelyä katsomaan.

Puistolan perinteikäs Alueopas on jaettu kaikkiin niihin talouksiin, joissa ei ilmaisjakelukieltoa ole. Oppaan kaunis kansikuva on Laiholan talosta Maamiehenpolku 32:sta.
Talon mielenkiintoisesta historiasta ja sen asukkaista kertoo Juhani Piilonen. Laiholan talossa nykyään asuvasta nuoresta taiteilijasta antaa selvityksen Ilkka Uotila. Hän myös muistelee kuvataiteilija Rauni Liukkoa.
Puistola-Seuran syntyhistoriaan lukijat johdattaa Esko Nikander ja Tattarisuon Satakielikierroksen menneitä vuosia ja alueella vuosikymmenien aikana tapahtuneita muutoksia valottaa Matti Mannila. Myös alueen koulut ja päiväkodit ovat juttujen aiheina. Oppaasta löytyvät nimensä mukaisesti kaikki alueen toimijat ja palvelut.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKuntalaisaloite lentoaseman säilyttämiseksi
Seuraava artikkeliSoininen sanoo tahdon, Pukinmäki ei