Koulupäätökset liian nopeita

Puistolan koulujen tulevia oppilasmääriä esiteltiin opetustoimen ja asukkaiden tapaamisessa Nurkkatiellä 25.4.2014. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Puistolanraitin ala-asteen vanhemmat ry yhtyy Puistolanraitin ala-asteen johtokunnan kantaan, jonka mukaan Puistolan alueen kouluverkkotarkastelu ei edennyt hyvän hallintotavan mukaisesti, vaan päätös on tehty liian nopealla aikataululla ilman riittävää osallistamista.

Asukaskuulemiset pidettiin eri asioista kuin mitä lautakunta käsitteli. Aiempi asukaskuuleminen ja lausuntopyyntö johtokunnalta aktivoivat alueen asukkaat puolustamaan Nurkan toimipistettä.

– Tieto, että Tenavatien toimipisteen tilaa esitetään lakkautettavaksi hyvin nopealla aikataululla, tuli kaksi arkipäivää ennen kokousta, jossa asia päätettiin. Myös Raitin toimipisteen mahdollinen nopea alasajo oli yllätys. Näin ollen alueen asukkailla ja toimijoilla ei ole ollut tiedossa todelliset lakkautettavien toimipisteiden vaihtoehdot eikä todellinen aikataulu koulurakennuksista luopumiselle, sanoo yhdistys opetuslautakunnalle jättämässään kannanotossa.

Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti toukokuussa luopua Puistolanraitin ala-asteen koulun Tenavatien rakennuksesta ja Puistolanraitin ala-asteen koulun erillisestä Puistolanraitti 18:n iltapäivätoiminnan tilasta 1.1.2015 lukien.

Lisäksi jaosto päätti, että Puistolanraitin ala-asteen koulun Puistolanraitti 18 tiloista luovutaan vaiheittain alkaen 1.8.2015 huomioiden alueen oppilasmäärät. Asiaa valmistellaan yhdessä tilakeskuksen, alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa.

Myös Puistolan alueen asukkailta on lähtenyt päätöksentekoa koskeva oikaisuvaatimus. Asia on ollut esillä eilisessä opetuslautakunnan kokouksessa, jossa käsiteltiin myös kuntalaisen tekemää oikaisuvaatimusta, joka koski opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston kesäkuussa tekemää päätöstä lakkauttaa Tapanilan ala-asteen koulun Veljestenpiha 7-9 rakennus elokuun 2014 alussa.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliSoininen sanoo tahdon, Pukinmäki ei
Seuraava artikkeliLautakunta teki isoja koulupäätöksiä tunnissa