Viikkiä uusiksi asukkaiden avulla

viikki kampustori
Viikin Korona toimii suunnittelupaikkana muun muassa Viikin kampuksen torialueen ilmeen kehittämiselle. KUVA TEIJA LOPONEN

Viikissä järjestetään osallistava arkkitehtuurityöpaja, jossa pyritään tuomaan uusia ajatuksia ja näkökulmia Viikin kampusalueen kehittämiseen.

Kolmipäiväisen työpajatapahtuman järjestää nuorten arkkitehtien Uusi Kaupunki -kollektiivi yhteistyössä Helsingin yliopiston Tila- ja kiinteistökeskuksen kanssa.
Viikki yksi kuudesta kaupunkikohteesta

Yle kuvaa työpajan kaupunkisuunnitteluaiheiseen tv-sarjaan Yle Teemalle. Kaupunki uusiksi -nimisen sarjan tavoitteena on tuoda kaupunkisuunnittelu näkyväksi ja vahvistaa kaupunkilaisten vaikutusmahdollisuuksia omaan ympäristöönsä.

Viikki ja sen kampus on tuhansien yliopistolaisten ja asukkaiden kaupunginosa, josta voidaan saada tiivistämällä ja huolellisella suunnittelulla ja ideoinnilla aktiivinen ja omaleimainen kaupunki kaupungissa. Työpajan tarkoituksena on osoittaa, mitä potentiaalia piilee Viikin kampusalueella ja miten pieninkin toimenpitein voitaisiin saada aikaan parempaa kaupunkiympäristöä.
Suunnittelu keskittyy yliopistolta tilojen tiivistämisen seurauksena käyttöä vaille jääviin rakennuksiin sekä ulkotiloihin. Ryhmän on tarkoitus ideoida keskeisimpien ulkotilojen, kuten koekenttien ja Infokeskuksen aukion lisäksi uutta käyttöä muun muassa Gardenialle ja Viikin vanhalle väestönsuojalle.
Uusi Kaupunki -ryhmän toimistot työskentelevät Infokeskus Koronan aulassa. Julkisen työskentelytempauksen tavoitteena on tuoda arkkitehtien työtä näkyvämmäksi sekä rohkaista yliopistolaisia ja ympäristön asukkaita keskusteluun suunnittelijoiden kanssa. Työpajaan voi osallistua myös verkossa.

Teija Loponen

Kolmen päivän tapahtumat:

  • Tiistai 2.9.

kello 11 Uusi Viikki -työpaja avautuu Infokeskus Koronan aulassa, Viikinkaari 11.

Kello 11-18 on vuorovaikutteista suunnittelua työpajassa. Kaikki tiimit jalkautuvat muutamaksi tunniksi tutustumaan kohteisiin.
  • Keskiviikko 3.9.
Kello 10-18 Uusi Kaupunki -tiimit työstävät vuorovaikutteisessa suunnittelussa syntyneet ajatukset selkeiksi suunnitelmiksi.
  • Torstai 4.9. Uudistusideat esitellään Infokeskus Koronassa klo 12–13.30.

 

Edellinen artikkeliKyläpäivillä soi blues
Seuraava artikkeliErän mäki mustanaan väkeä