Alppikylän päiväkoti kahdelle tontille

Alppikylän tarpeita vastaava päiväkoti saadaan rakennettua yhdistämällä kaksi tonttia. KUVA KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO

Kaupunkisuunnitteluvirastossa valmistellaan asemakaavan muutosta, jossa kaksi tonttia yhdistämällä saadaan riittävän iso tontti tulevalle päiväkodille.
Tontit sijaitsevat osoitteissa Reppukatu 16 ja Alppikylänkatu 5. Alppikylänkadun tontti oli jo valmiiksi varattu päiväkodille ja nyt sen eteläpuolella sijaitseva asuintontti ollaan liittämässä kaavamuutoksella päiväkotitonttiin.

Voimassa olevassa asemakaavassa vuodelta 2006 Alppikylänkatu 5 on lähipalvelurakennusten korttelialuetta, jossa enimmäiskerrosluku on
kaksi ja rakennusoikeus 1 000 k-m2. Reppukatu 16 on asuinrakennusten korttelialuetta, jossa enimmäiskerrosluku on kolme ja rakennusoikeus
800 k-m2.

Yhdistetyille tonteille on tarkoitus rakentaa kaksikerroksinen päiväkoti, kaksi leikkipihaa ja muutama autopaikka. Sisäänajo tulee tapahtumaan Alppikyläntien puolelta.
Mielipiteet suunnitelmasta tulee toimittaa kaupunkisuunnitteluvirastoon  viimeistään 12.9. Palautteen pohjalta valmistellaan kaavaehdotus, joka tulee nähtäville todennäköisesti lokakuussa.
Kaupunkisuunnittelulautakunnassa asiasta päätettäneen loppuvuodesta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliVoitto, peruutus ja iljettävä tappio
Seuraava artikkeliKyläpäivillä soi blues