Hurjia temppuja ja silmäniloa

Finland International Airshow
Catwalk-kaksikko esitti ilmailuakrobatiaa Jacob Holländerin ohjaaman Grumman-koneen siivellä. KUVAT JARMO JA TEIJA LOPONEN

Finland International Airshow lunasti ja ylitti katsojien odotukset. Taitolentäjien temput aiheuttivat niin sydämentykytyksiä kuin ihastuneita huudahduksia.

airshow
Yleisö kuvasi innokkaasti etenkin Hawker Hurricane –konetta.

-Viikonlopun kokonaiskävijämäärä oli noin 51 000 henkeä, johon olemme tyytyväisiä, summaa Finland International Airshow –tapahtuman promoottori Kalle Keskinen.

oli lähdetty perhekunnittain ja pienempiä kiinnostivat erityisesti maantasolla olevat koneet ja ilmavoimien helikopteri, joihin pääsi tekemään lähempää tuttavuutta.

-Kyllä meni iho ihan kananlihalle kun Finlandia alkoi pauhata ja tuo toisen maailmansodan aikainen Hawker Hurricane kaarteli taivaalla. Se oli upeaa , tilitti Malmin lentoaseman ystävien puuhamiehiin kuuluva Klaus Wesa.

MLY:n teltalla kävi viikonvaihteessa satoja ihmisiä laittamassa nimensä kentän säilyttämistä puoltavaan adressiin. Moni harmitteli sitä, että jos Malmin kenttä menetetään, ei pääkaupunkiseudulla enää ole paikkaa tämäntyyppisille tapahtumille.

Airshow
Ilmavoimien helikopteri oli suuren kiinnostuksen kohteena. Sekin esitti taitolentoa.

Upeaa antia oli kentällä tarjolla paljon. DC 3:n nousu ja lasku keräsivät kuvaajia aidan reunustoille. Mark Webberin käytössä ollut vanha Formula 1 ei lauantaina suostunut käynnistymään, mutta sunnuntaina sitäkin hurmaa koettiin.

Yleisön suosikiksi tapahtumassa nousi liettualainen taitolentäjäveteraani Jurgis Kairys, jonka käsittämättömän hurjaa ja välillä maanpintaa  hipovaa esitystä katseltiin lähes hiljentyneinä. Toinen uskomaton esitys oli ruotsalaisen, Scandinavian Airshow –ryhmän esittämä Catwalk, jossa kaksi nuorta neitoa temppuili kaksitasokoneen siivellä.

Mahtavia esityksiä tarjosivat lisäksi tsekkiläinen Flying Bulls Aerobatic Duo, brittiläinen The Yakovlevs, belgialainen The Victors ja ruotsalainen lentäjä-ässä Daniel Ryfa.

-Edellisen kerran järjestimme suuren ilmailutapahtuman Malmin lentoasemalla viisi vuotta sitten. Nyt tavoitteemme on järjestää seuraava Airshow jo vuoden kuluttua elokuussa 2015, Keskinen paljastaa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliÄlkää unohtako pieniä koululaisia!
Seuraava artikkeliSoile haluaa herättää keskustelua