Älkää unohtako pieniä koululaisia!

suojatiepäivystys
Joanna Södergård kaipasi lisää päivystäjiä, sillä kaikkien lähikoulujen luo päivystystä ei saatu. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Tapaninvainiolaisäiti Joanna Södergård oli yksi niistä MLL Tapaninkylän värväämistä vapaaehtoisista, jotka antoivat puoli tuntia elämästään suojatiepäivystykselle.

– Olen mukana Tapaninvainion kaupunginosayhdistyksessä ja liikenneasiat ovat lähellä sydäntäni. Se johtuu myös siitä, että tyttäreni aloitti juuri koulunkäynnin, kertoo Karhusuontien ja Immolantien risteysalueella perjantaiaamuna päivystänyt Södergård.

Huomioliiveihin pukeutuneet päivystäjät halusivat muistuttaa autoilijoita siitä, että koulut ovat alkaneet ja teillä liikkuu pieniä lapsia.

Moni Karhusuontien kautta Kehälle koukkaava ei tiedä, että Kirkonkyläntieltä päin tultaessa heti ensimmäisenä risteävällä Immolantiellä on pieni 1-2-luokkalaisten parakkikoulu.

– Yksi toinen todella vaarallinen kohta tällä alueella on Tapaninkyläntie Tervapääskyn leikkipuiston vieressä. Vaikka siinä on liikennevalot, ajavat autot päin punaisia. Olen nähnyt monta läheltä piti tilannetta ja sattunut myös onnettomuus. Olen ilmoittanut asiasta liikennesuunnittelijalle, mutta hän on vastannut, että valot riittävät, pyytäkää poliisi tutkan kanssa, Södergård kertoo.

– Myös tuo Kirkonkyläntie on vaarallinen. Olen myös soittanut siitä kaupungille, koska tiellä ajetaan aivan liian lujaa. En todellakaan uskalla päästää lastani yksin matkaan, vaan saattelen joka päivä, kertoo Alisa-tyttöä kouluun saattava Heli Myllyniemi ja kiittää MLL:ää tempauksesta.

Pirjo Pihlajamaa