Etusivu Urheilu Mosan uusi koppi pullistelee MPS:n legendoista lauantaina

Mosan uusi koppi pullistelee MPS:n legendoista lauantaina

Malmin Palloseuran legendat valtaavat tulevana lauantaina Mosan historiallisen nurmen ratkoessaan menneiden vuosikymmenten joukkueiden paremmuutta Legendat cup merkeissä.

Seurauskolliisia, entisiä tähtiä, sarjajyrijä ja mps-henkisiä kaveririnkejä huoltopuolella palvelee keskikesällä kentän laidalle rahdattu sininen huoltokoppi, jonka mahdollisti seuraikoni Jukka Mäkeläisen 60-vuotisjuhlarahasto. Kiitos Mäkeläisen ja kaupungin myötävaikutuksen pelaajilla on nyt käytössään siisti pukuhuone ja peseytymistilat.

MPS:n Legendat cup pyörähtää liikkeelle lauantaiaamuna klo 9.00 jatkuen klo 14.00 asti. Cuppia ratkotaan pienillä kentillä pieniin maaleihin 5-henkisin joukkuein vapain vaihdoin 12 minuutin pikapeleillä. Nuorin mukana oleva ikäluokka koostuu v. 1987 synyneistä pelaajista. Yläikärajaa ei ole, ja järjestäjät voivat hyväksyä mukaan myös yhdistelmäjoukkueita. MPS-kasvatti, Hongan liigapelaaja Jussi Vasarakin saattaa vahvistaa nuorinta legendajoukkuetta. Tapahtumaan odotettaan myös seuran naishistorian menestyneintä SM-kultajoukkuetta Pia Silanderin johdolla.
Nyt toteutettava keltainen legendapäivä on kolmas. Kaksi ensimmäistä vei nimiinsä MPS:n -79-ikäluokka, edellisellä kerralla valtikan veivät 1975-syntyneet, joilla on muistoissaan ja palkintokaapeissaan myös kultaiset SM-mitalit.
– Voittoakin tärkeämpää on seurakulttuurin ylläpito ja vanhojen pelikavereiden kohtaaminen hyvässä hengessä, korostavat cupin puuhamiehet.
Luvassa on letkeä, nostalginen ja välistä kilpailuhenkinenkin lauantai, johon yleisöllä on vapaa pääsy.

Heimo Laaksonen