Mosan uusi koppi pullistelee MPS:n legendoista lauantaina

-Ainakin väliaikaisesti saatiin tämän kopin avulla nostettua Mosan kentän hygieniatasoa monta vuosikymmentä, tuumii ”koppi-isä” Jukka Mäkeläinen, jonka synttärirahasto ja yli vuoden kestänyt junailu toi sinisen palvelupisteen Mosan perinnekentälle.

Malmin Palloseuran legendat valtaavat tulevana lauantaina Mosan historiallisen nurmen ratkoessaan menneiden vuosikymmenten joukkueiden paremmuutta Legendat cup merkeissä.

Seurauskolliisia, entisiä tähtiä, sarjajyrijä ja mps-henkisiä kaveririnkejä huoltopuolella palvelee keskikesällä kentän laidalle rahdattu sininen huoltokoppi, jonka mahdollisti seuraikoni Jukka Mäkeläisen 60-vuotisjuhlarahasto. Kiitos Mäkeläisen ja kaupungin myötävaikutuksen pelaajilla on nyt käytössään siisti pukuhuone ja peseytymistilat.

MPS:n Legendat cup pyörähtää liikkeelle lauantaiaamuna klo 9.00 jatkuen klo 14.00 asti. Cuppia ratkotaan pienillä kentillä pieniin maaleihin 5-henkisin joukkuein vapain vaihdoin 12 minuutin pikapeleillä. Nuorin mukana oleva ikäluokka koostuu v. 1987 synyneistä pelaajista. Yläikärajaa ei ole, ja järjestäjät voivat hyväksyä mukaan myös yhdistelmäjoukkueita. MPS-kasvatti, Hongan liigapelaaja Jussi Vasarakin saattaa vahvistaa nuorinta legendajoukkuetta. Tapahtumaan odotettaan myös seuran naishistorian menestyneintä SM-kultajoukkuetta Pia Silanderin johdolla.
Nyt toteutettava keltainen legendapäivä on kolmas. Kaksi ensimmäistä vei nimiinsä MPS:n -79-ikäluokka, edellisellä kerralla valtikan veivät 1975-syntyneet, joilla on muistoissaan ja palkintokaapeissaan myös kultaiset SM-mitalit.
– Voittoakin tärkeämpää on seurakulttuurin ylläpito ja vanhojen pelikavereiden kohtaaminen hyvässä hengessä, korostavat cupin puuhamiehet.
Luvassa on letkeä, nostalginen ja välistä kilpailuhenkinenkin lauantai, johon yleisöllä on vapaa pääsy.

Heimo Laaksonen