Taiteiden yö kutsuu kotikulmilla

Pukinmäen sirkuskoulun nuoret ovat jo tottuneita esiintyjiä ja kertovat Taiteiden yönä mielellään harrastuksestaan muillekin. KUVA TEIJA LOPONEN

Taiteiden yönä eli torstaina 21.8. koko perhe voi kierrellä Tapanilassa, Malmilla ja Pukinmäessä nauttimassa ohjelmasta ja osallistua myös itse taiteen tekoon.

Tapanilassa Galleria viileä punaisessa Ulla Kajava esittelee maalauksiaan näyttelystään Revittyä paperia. Galleriassa on myös maalaustyöpaja aikuisille ja lapsille. Taiteiden yön tapahtuma kestää galleriassa kello 17-20 välisen ajan.
Tapaus ry:ssä Viertolantie 2-4:ssä on Taiteilijayhdistyksen taidenäyttely sekä kasvomaalausta lapsille ja aikuille kello 17-20.
Päivöläntien varressa Rean PuutarhaJuhlassa soivat kello 20–21.30 
välillä klassiset jazz-biisit, luvassa on bossa novaa ja latin jazzia. Osoite Päivöläntie 15.

Pukinmäessä on Taiteiden yönä sirkuskoululla avoimet ovet. Tarjolla muunmuassa 
sirkusesityksiä, työpajoja sekä mahdollisuus ilmoittautua harrastajaksi.
 Paikalla on sirkusopettajia sekä lajin harrastajia, jotka johdattavat 
sirkuksen maailmaan. Heiltä voi myös kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä. Sirkusesitykset koetaan kello 16, 17
 ja 18. Paikalla on lisäksi mahdollisuus saada tietoa Teatterikoulun ja Tanssikoulun toiminnasta ja ilmoittautua mukaan. Osoite on Erkki Melartinintie 2 D, avoimet ovet pidetään kello 16-19.
Myös Taidetalon Kuvataidekoululla on avoimet ovet. Taiteiden yönä voi tutustua kankaanpainantaan-ja maalaukseen, ja sitä voi kokeilla vaikka omaan T-paitaan. Tarjolla myös elävän mallin piirtämistä/maalaamista, mallina toimii koira. Asetelman piirtämisessä voi tutustua sommittelun salaisuuksiin.
Myös Musiikkikoulu esittäytyy samoissa tiloissa. Paikkana on Pukinmäen kuvataidekoulu, Unikkotie 4 kello 16-19.
Pukinmäen aukiolla kuullaan klassista musiikkia eri esittäjien voimin. Kahviokin on avoinna. Paikkana on Pukinmäenaukio 4 B 3 krs klo 19-21.

Malmitalolla uppoudutaan torstaina veden maailmaan 16.30–20 välillä.
Monipuolisen ohjelman myötä selviää, millaista on Ahdin valtakunnassa veden alla, voiko runoja onkia ja miltä veden liike näyttää tanssissa tai miltä se kuulostaa musiikkina.
Aivan aamulla jo kello 9.30 Rohkea Verneri -nukketeatteriesitykseen ja työpajaan kirjastossa mahtuu mukaan 25 lasta. Ilmoittautuminen kirjastoon p. 09 310 85070.
Varsinainen Taiteiden yön ohjelma käynnistyy kello 16.30 Vedenalainen maailma -tanssiesityksellä Ala-Malmin puistossa. Improvisoimassa ovat Helsingin tanssiopiston opiskelijat.
Halukkaat voivat osallistua Ukulele-työpajaan kirjastossa, jossa UkEt-yhtyeen muusikot opettavat huumorin siivittämänä ukulelen alkeet. Kirjastossa on runo-ongintaa ja askartele medusa-työpaja sekä pullopostin tekoa. Aulassa voi askarrella miniroskiksia.
Illan aikana voi myös katsella tanssia, osallistua yhteismaalaukseen, katsella Matin meriseikkailua ja kuunnella Kolmen taidekoulun visuaalista konserttia.
Illan päätteeksi on kello 18–18.30 Ukulele-konsertti Ala-Malmin puistossa, sateella aulassa tai kirjastossa.
Malmitalon Taiteiden yön toteuttavat Helsingin kulttuurikeskus, Malmin kirjasto, Helsingin tanssiopisto, Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu, Vantaan sanataidekoulu, Pohjois-Helsingin musiikkiopisto ja Roska päivässä -liike. Vapaa pääsy

Teija Loponen

Edellinen artikkeliJalkapallotyttö lähti kouluun
Seuraava artikkeliMosan uusi koppi pullistelee MPS:n legendoista lauantaina