PuiU piristynyt, MPS väläytellyt ja Atletico jyrännyt

puiu
PuiU:n Janne Kainulainen, 5, niittaamassa yhtä elämänsä maalia, 3-2 voitto-osumaa käpyläläisten verkkoon maalivahdin valmiudesta huolimatta. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Heinäkuu meni, jopa muutaman helteisen pelin kera. Kirkkaasti piristynyt PuiU on saalistanut kolmesta viime pelistä 7 pinnaa. MPS napsi voiton, mutta antautui sarjakärjelle. MPS Atletico/Malmi on kahden voiton putkessa.

Heinäkuun alussa PuiU rimpuili pitkään Lahden radiomäellä Reippaan kimpussa, mutta hyvä takaa-ajo päättyi 4-2 tappioon. 24.7. Tikkurilassa sisuuntuneet ja pelinsä kohdalleen saaneet puistolalaiset runttasivat näyttävän 5-2 voiton KOPSE:sta. Joona Vartiainen tehtaili kolme maalia, ja Samy Talat loput kaksi. Tästä kertyneellä itseluottamuksella joutui KäPa/Pule antautumaan menneen viikon maanantaina Puistolassa ”kuuden pisteen” ottelussa maalein 3-2. Kotijoukkueen juhlituin oli 10 minuuttia ennen päätöstä 3-2 voittomaalin näyttävällä volleylla täräyttänyt Janne Kainulainen.

Hienot otteet saivat jatkoa viime perjantaina, kun sarjan kärkijoukkue Riihimäen Palloseura saapui valloittamaan Koutaa. Liki täysi katsomo näki samettisessa illassa kauden parhaan ja viihdyttävimmän ottelun. Avausjakso palloteltiin 0-0 luvuin. 65:lla minuutilla onnistui Riihimäen Pietari Palomäki yhdestä joukkueen harvoista maalipaikoista pukkaamaan 0-1 johdon. PuiU ei masentunut, vaan lisäsi kierroksia ja maalipaikkoja. Tarkalle meni, pelin 94. minuutilla Ilmari Tiainen onnistui survomaan maalin edustahässäkästä 1-1 tasoituksen ja loppulukemat. Yleisön riemu kantautui pitkälle Puistolaan! Ansaittu tasapelipinna teki hyvää putoamisviivasta ylöspäin etenevälle PuiU:lle.
PuiU-RiPS oli hieno tapahtuma. Katsojia riitti, kuulutukset kaikuivat, peli viihdytti ja joukkueiden parhaat palkittiin (RiPS Paavo Ahola, PuiU Joona Vartiainen). Verkkokiitosta tuli riihimäkeläisen toimesta futisfoorumilla:- Peukku faneille, hyvä fiilis Kolmosen matsissa.

Nyt lauantaina, 9.8. kello 14.00 PuiU käy Myllypuron kentällä kalavelkojen maksuun Spartakia vastaan. Perjantaina 15.8. kello 19.30 on seuraava kotipeli LPS:aa vastaan.

MPS edustus avasi syyskauden jo 22.7. Pallokentällä Töölön Taistoa vastaan, kuumissa tunnelmissa silloinkin. Malmilaiset olivat valmistautuneet otteluun huolella. Pelaajat mutustelivat ennen peliä banaania ja hörppivät suoloja ja magneesiumia sisältäviä juomia. Eikä turhaan. MPS käänsi alkuun tasaisen ottelun hyväkseen viimeisen 20 minuutin aikana. Jalka liikkui tölikäläisiä reippaammin. Palkinnoksi koitui kaksi maalia, jotka toivat mukavan 2-0 voiton ja kolme sarjapinnaa.

Reilu viikko sitten tiistaina MPS sai Mosaan mittariksi lohkon kärjessä keikkuvan Kiffenin. Kotijoukkueen hyvän alun jälkeen ote siirtyi Kiffenille, joka onnistui hivuttautumaan 3-0 taukojohtoon. Kaksi maaleista tuli jakson kolmella viimeisellä minuuteilla, toinen hieman kyseenalaisesti vihelletyn rankkarin seurauksena. Toisella jaksolla MPS sai vielä hyvän vaihteen päälle, mutta ei onnistunut tekemään maalia enempää. Näin mustat hurmurit korjasivat potin 1-3 voitolla.

Ensi sunnuntaina, 10.8. kello 19.00, MPS esiintyy Laaksolahden kentällä. Isäntäjoukkueena on Pöxyt. Torstaina 14.8. kello 18.00 Mosan nurmelle vastaan asettuu Team VanPa.

MPS Atletico/Malmilla on takana kahden ottelun voittoputki. Tätä edelsi ”työtapaturma” heinäkuun alussa, kun atleetit kokivat vieraissa Lohjan Pallolle 1-0 tappion. Mutta syys rävähti näyttävästi käyntiin, kun Atletico nappasi Pukinmäen nurmella vahvan Nummelan Palloseuran päänahan 3-2 lukemin. Näytelmän huipentaja oli viimeisellä peliminuutilla Samu Nurminen, jolla oli kunnia tehdä voittomaali!

Edellisenä perjantaina Atletico haki ennakkoon odotetun, mutta kovan työn alla olleen voiton otteitaan koko ajan parantaneesta SAPA:sta. Lopputulos oli Talin taistelussa malmilaisvoitto maalein 1-3. Keltaisten maalareina häärivät Alfred Sinnemäki kahdesti sekä Jani Putkonen.

Huomenna torstaina, 7.8. kello 19.30 Atletico/Malmi ottaa hieman poikkeuksellisesti haltuunsa Puistolan Koudan nurmiareenan. Vastustajaksi saapuu aina paha, hankolainen HIK.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliVantaanjoesta tuli roskasäiliö
Seuraava artikkeliEukonkannon MM-mestaruus PuiU:laisille