Peltokorpi palaa eduskuntaan

terhipeltokorpi
- Mieheni tietenkin onnitteli, ja totesi, että tämä meni vähän eri lailla kuin oli ajateltu. Lapset ottivat tiedon rauhallisesti. He eivät varmaan tajuakaan elämäntilanteen muutosta, kertoo tuore kansanedustaja Terhi Peltokorpi.

Koillis-Helsinki saa pitkästä aikaa oman kansanedustajan. Nimi on jo edelliskerralta tuttu Terhi Peltokorpi, 39, (kesk.). Äiti ja kätilö Suutarilasta nousee Arkadianmäelle talousjärjestö OECD:n apulaispääsihteeriksi siirtyvän Mari Kiviniemen tilalle.

– En tiedä vielä tarkkaa aloituspäivää. Valtakirja tarkastetaan syyskuun vaihteessa. Marin avustaja Sanna Lehtinen jatkaa avustajanani ja oli puhe, että olisin syyskuun ensimmäisessä istunnossa 2.9., jolloin töihin astuvat myös eurovaalien vuoksi vaihtuvat uudet kansanedustajat, Peltokorpi kertoo.
Hän sai tietää pestistään puolitoista viikkoa ennen kuin Kiviniemen uudesta työstä tiedotettiin medialle. Se tapahtui kaksi viikkoa sitten.
Nyt yhdeksänlapsinen perhe järjestelee elämää niin, että äiti voi aloittaa uuden työn. Se tarkoittaa, että isä Risto Peltokorpi jää pois atk-alan hommistaan hoitamaan lapsia.
– Hänellä on ollut sama työnantaja 12 vuotta. Edelliskerrallakin työnantaja jousti, kun olimme saman tilanteen edessä.

Koillis-Helsingin aiempi kansanedustajuus (2004-2007) oli myös Terhi Peltokorven käsissä ja silloinkin hän nousi varasijalta, europarlamenttiin lähteneen Anneli Jäätteenmäen tilalle.
Kätilöopistossa määräaikaisena kätilönä työskennelleen Peltokorven oli ollut tarkoitus keskittyä seuraavaksi gradun tekoon. Se saa nyt siirtyä. Varaedustajuus on koko ajan tiennyt, että suunnitelmat saattavat muuttua hyvinkin nopeasti.

Mihin valiokuntiin haluaisit?
– Puhuimme tästä Tiilikaisen Kimmon kanssa. Mari oli ulkoasiainvaliokunnassa, joka on erittäin haluttu paikka ja pitempään olleilla on sinne etuajo-oikeus. Viimeksi olin työelämässä ja tasa-arvossa, joka kiinnostaa ja olisi helppo jatkaa. Toinen kiinnostava on sote-valiokunta ja kolmas sivistysvaliokunta. Helsinkiläisiä ajatellen mikä tahansa näistä on hyvä.
Kaupunginvaltuustoa tuleva kansanedustaja ei aio jättää.
– Eikä kuntalaissa edes ole kohtaa, että voisin tällä syyllä erota. Valtuustoryhmän puheenjohtajuus on vielä auki oleva asia, sillä puolueemme muillakin valtuutetuilla on jo paljon muita tehtäviä.

Eittämättä tähtäimessä ovat nyt myös ensi vuoden kansanedustajavaalit.
– Jos sitä olisi kysytty 3,5 viikkoa sitten, niin olisin sanonut harkitaan ja jättänyt vaalit ehkä väliin. Mutta istuvana edustajana sanon miksipä ei.
Töihin Peltokorpi aikoo mennä pääsääntöisesti junalla.
– Se on nopein ja näppärin. Puistolasta keskustaan vie 18-20 minuuttia. Meiltä asemalle on kilometrin kävely. Joten työmatka on suurin piitein 40 minuuttia. Joskus voin mennä omalla autolla, jos lapsia pitää viedä hoitoon. Taksikorttia käytin viimeksikin tosi vähän.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliOikaisuvaatimus alakoulun säilyttämiseksi
Seuraava artikkeliHelle ja uteliaisuus täyttivät uimahallin