Lähiörahastosta remonttirahaa seitsemälle lähikohteelle

lähiörahasto
Siltamäen verstashanke sai 150 000 euroa jo saadun 100 000 euron päälle. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Vuoden 2014 lähiörahaston kunnostuskohteet on päätetty. Lähiöiden kohentamiseksi tarkoitetusta potista heltisi Koillis-Helsingille kaikkiaan 1 620 500 euroa.

Summasta yli puolet kuluu Ala-Malmin tori ja Pekanraitin kunnostamiseen. Rakennnusvirasto anoi Ala-Malmille kahta miljoonaa euroa, mutta lähiörahaston kunnostuskohteista päättävä kaupunginhallitus päätyi antamaan miljoonan.
Viime vuonna samalle kohteelle myönnettiin 250 000 euroa toteutussuunnittelun tekoa varten. Nyt saadulla lisämiljoonalla on tarkoitus tehdä varsinainen korjausrakentaminen katutöineen ja vaihtaa muun muassa Pekanpuiston betonikiviaukio nurmikkoon. Töiden aloitus ajoittunee vuoden 2015 alkuun.

Toiseksi suurin potti myönnettiin Jakomäkeen asuinalueelta kouluille, leikkipuistoon ja uimahallille vievien portaiden peruskorjaamiseen. Se sai 250 000 euroa. Huonokuntoisista portaista puuttuu tätä nykyä sekä käsijohde että luiska, mikä hankaloittaa portaissa kulkemista.

Koillisen isoista kunnostuskohteista kolmas on Siltamäen palvelukodin vanhan navetan muuttaminen puutyöverstaaksi. Sille myönnettiin 150 000 euroa. Viime vuonna sama kohde sai 100 000 euroa, joka on käytetty lattian oikaisuun ja seinä- ja kattopintojen korjailuun. Edessä on vielä monta työvaihetta alkaen invavessan tekemisestä.

Jo aloitettu Jakomäen kirjastoremontti sai 100 000 euroa, joka kuluu sisätöiden lisäksi muun muassa kalusteisiin ja AV-laitteisiin.

Pukinmäen nuorisotalolle ja mopohallille myönnettiin 67 000 euroa julkisivun kunnostustöitä, datayhteyksien parantamista, DJ-kopin remonttia sekä äänentoisto- ja mediavälineistön hankkimista varten.

Falkullan kesäkahvila – hanke sai 30 500 euroa. Se kuluu valaistukseen, kodinkoneisiin,  kalusteisiin, sähkö- ja jätehuoltotöihin. Pihlajamäen nuorisotalolle menee 30 000 euroa sisätilojen kaluste- ja välineuudistusta varten.

Kaupunginhallitus myönsi lähiörahastosta yhteensä 4 869 200 euroa 20 julkiselle hankkeelle. Hakemuksia tuli yhteensä 30, joten kymmenen hanketta jäi ilman lähiörahaston tukea.
Vuonna 2001 perustetun lähiörahaston pääoma oli tämän vuoden alussa 67,8 miljoonaa euroa. Rahaston tarkoituksena on Helsingin lähiöiden arvostuksen nostaminen.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliPalvelukoti vähentää asunnottomuutta kahdeksalla
Seuraava artikkeliKapisia supikoiria yritetään loukuttaa