Lomatauon paikka

Päätoimittaja Teija Loponen

Jo aina MaTaPuPu-lehden ajoista saakka olemme pitäneet heinäkuussa taukoa paikallislehden tuottamisessa. Kesän keskimmäinen kuukausi on niin hiljainen, että myös ilmoittajien kannalta silloin on hyvä pitää vähän taukoa. Lehden tekijöiden näkökulmasta muutaman viikon kesäloman pitäminen avaa silmät taas aivan uudella tavalla näkemään lähistöllämme tapahtuvia asioita. Kun elokuu koittaa, palaamme Lähitiedon muodossa koteihin kertomaan mitä uutta tapahtuu, mitä suunnitelmia tänne on tehty, mikä muuttuu ja mikä ei.

Jo nyt voimme kertoa syyskauden alusta ainakin sen, että Malmin sairaala avaa ovensa, Malmitalo tulee viettämään näyttävästi 20-vuotissynttäreitään ja Ala-Malmintorin sekä Pekanraitin suunnitelmat esitellään asukkaille. Lisäksi Malmin nuorisotalon sekä muutamien muiden tahojen yhteistyönä järjestetään Malmilla syyskuun alussa isot siivoustalkoot, joihin kaikki halukkaat voivat osallistua. Talkootyötä voi harjoitella jo ensi viikolla Pihlajamäessä, jossa Aarnikanmäellä laitetaan metsäinen oleskelupaikka ympäristöineen kuntoon. Tapanilassa taas valmistaudutaan hiljalleen seuran 50-vuotisjuhliin, joita vietetään Kaamosiltamien yhteydessä.

Viime viikolla julkaistiin YK:n ja muiden kansainvälisten organisaatioiden tietojen avulla koottu The Good Country –indeksi, jolla mitataan kuinka paljon eri maat tekevät hyvää ihmiskunnalle ja maapallolle. Suomi ylsi indeksissä kakkoseksi. Hopeasijan saanti 125 maan vertailussa on upea saavutus. Ruoka-avun antaminen, tieteellisten julkaisujen teko, reilun kaupan markkinat ja vapaa liikkuvuus ovat Suomella huipputasoa. Suomessa tehdään paljon hyvää.
Ja paljon hyvää tehdään myös meidän ilmestymisalueellamme. Lukuisat vapaaehtoistoimijat ja järjestöt sekä yhdistykset tekevät työtä muiden auttamiseksi antaen niin käytännön apua kuin taloudellista tukea sitä tarvitseville. Me voimme hyvällä syyllä olla ylpeitä itsestämme. Vapaaehtoistoiminnassakin on heinäkuussa hiljaisempaa. Jokainen tarvitsee aikaa ladata akkujaan ja kerätä voimia tulevia haasteita varten. Ja jokainen toimija on lomataukonsa ansainnut. Tämän lehden myötä me toivotamme rentouttavaa heinäkuuta jokaiselle. Elokuussa taas tavataan!

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliLaku-Pekka lähti ikilaitumille
Seuraava artikkeliMalmin lentokentän lakkautus uhkana koulutusviennille