Atletico porskutttaa, MPS alisuorittaa ja PuiU taapertaa!

puiu-nopsa
PuiU:n valkopaidat, puolustaja Mika Jaakkola, vas, ja keskikenttämies Ilmari Tiainen nousivat välistä ylimmiksi pelaajiksi joukkueen metsästäessä maalia oikein tosissaan. Taustalla sairasauto, joka nouti ikävän käsivamman saaneen nastolalaispelaajan. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Kevätkierros on ottelua vaille paketissa. MPS Atletico Malmi on löytänyt kadonneen pelin salaisuuden. MPS edustus ajautui alamäkeen. PuiU:lla on ottanut koville yltää voittoihin. Alkavan sarjatauon ja Lähitiedon heinätauon aikana pitäisi monen asian loksahtaa kohdilleen antoisaa syyskautta varten.

MPS edustusjoukkue on ajautunut ainakin kohtuulliseen alamäkeen. Viime viikon kierroksella se joutui Tikkurilan nurmella pahemman kerran kynityksi. Etukäteen heikompi, ex-malmilaisluotsin Tom Weckströmin valmentama Allianssi tyrmäsi malmilaiset puhtaasti luvuin 3-0.
Vahvan MPS-taustan omaava Allianssin Nico Weckström kyykytti entistä seuraansa kahden maalin verran. Tappio oli paha niitti MPS:n nousuhaaveille, semminkin kun alla oli kotitasapeli lohkon peränpitäjää vastaan. Sarjajohtaja Kiffen on pahalla karkumatkalla lohkossa viidentenä olevaan MPS:aan. Paperilla vahva malmilaisnippu ei ole saanut koneestaan vielä kaikkea irti.

Syyskauden avauksena MPS kohtaa Pallokenttä 6:lla keskiviikkona 23.7. klo 18.00 Töölön Taiston. Tiistaina 29.7. klo 18.00 on Mosassa paljon ratkaiseva MPS-Kiffen peli. 5.8. MPS isännöi klo19.00 Mosan futispuistossa NouLaa.

MPS Atletico Malmi on piristynyt. Viime torstaina Atletico dominoi Puistolan Koudan nurmea nuijimalla etukäteen tasavahvan vastustajansa EBK:n maan rakoon 8-0 maalein. Pohjalla oli vahva esitys edelliseltäkin kierrokselta Tammisaaressa.
Miro-Aleksi Tissari kaivoi voiton avaimet esiin jo 17. minuutilla tekemällä 1-0 avausmaalin. Tämä olikin ainoa maali ensijaksolla. Toisella puoliskolla käynnistyi varsinainen maalishow. Heti 48. minuutilla Mikko Kouri varmisti kotivoiton 2-0 maalillaan. Lisäksi hurraamista riitti kahden hattutempun verran, kun Tissari rysäytti vielä kaksi rysää ja Alfred Sinnemäki urakoi kolme täysosumaa sekä Jani Lehti yhden. Näin ottelu päättyi tico-tico sävelin huumaavaan 8-0 voittoon.

Atletico päättää kevätkierroksen ensi sunnuntaina klo 18.30 Lohjalla LoPa:o vastaan. Lauantaina 26.7. klo 14.00 starttaa Pukinmäessä syyskierros, kun vastassa on NuPS. Perjantaina 1.8. klo 18.00 on Talin nurmella vuorossa vieraspeli SAPA:a vastaan.

PuiU kävi perjantaina sisukkaasti koti-Koudalla Nastolan Nopsan kimppuun. Alku näyttikin hyvältä, kun Sami Rinta-Kahila pyrähti ensi minuuteilla laidalta karkuun ja tälläsi 1-0 johdon. Tämän lisäksi kotijoukkueella oli muutama muukin hyvä maalipaikka. Tosin Nopsa pääsi myös muutaman kerran koettelemaan PuiU:n maalivahti Samuli Kinnusen mainion nopeita refleksejä. Vieraiden tasoitus ja 1-1 taukoluvut tulivat komean tarkasta suorasta vapaapotkusta.

Toisella jaksolla Nopsa meni veret seisauttaen 2-1 johtoon paitsiolta haiskahtaneen läpiajon seurauksena. PuiU ei tästä lannistunut, vaan kävi yleisen syyttäjän lailla päälle. Viitisen minuuttia ennen päätöstä ahkerointi toi tulosta. Markus Rosenblad pääsi kovasta maalinedusta hässäkästä pukkaamaan päätösluvuiksi 2-2.
Näin oli PuiU:n tyytyminen tasapeli pisteeseen. Hyvää oli se, että tappioputki katkesi ja pinnan edellä sarjataulukossa oleva Nopsa ei päässyt karkuun. PuiU:lla on syyskierroksella edessään kova urakka sarjapaikan säilyttämiseksi.

Puiu:n kohdalla kevätkierros päättyy tämän viikon perjantaina Lahden Radiomäellä ottelulla maineikasta Reipasta vastaan. Torstaina 24.7. klo 19.00 syys lähtee käyntiin Tikkurilan nurmella revanssiottelulla KOPSE:a vastaan. Perjantaina 1.8. klo 19.30 Puistolan nurmelle saapuu sarjan kärkeä edustava Riihimäen Palloseura, jonka PuiU kaatoi sensaatiomaisesti keväällä Riihimäellä.

Heimo Laaksonen   

Edellinen artikkeliMalmin lentokentän lakkautus uhkana koulutusviennille
Seuraava artikkeliPalvelukoti vähentää asunnottomuutta kahdeksalla