Kesän riemuja

Päätoimittaja Teija Loponen

Vain vajaa viikko ja sitten kalenterit käännetään näyttämään heinäkuuta. Viime viikolla vietetty juhannus, joskin hivenen koleissa keleissä, käynnisti monella kesäloman vieton. Samalla loppuivat useat vielä kesäkuun jatkuneet harrastukset. Heinäkuussa on tälläkin kantilla Helsinkiä hiljaista, mutta kaikki ei suinkaan ole kiinni. Keskikesälläkin voi kotikulmilla tehdä monenlaista, asioida kirjastoissa, käydä puistojumpissa tai pelata minigolfia vaikkapa Siltamäen leijonien sympaattisella radalla Siltamäen urheilukentän lähistöllä. Sieltä löytyy myös vapaassa käytössä oleva frisbeegolfrata.

Koko perheen voimin voi viettää  mukavaa maalaistunnelmapäivää Fallkullan kotieläintilalla, jossa eläimet ovat ulkona laitumilla ja navetassa. Nuorten pyörittämä Kilikuppilakin on kesällä auki. Kuntoilijoille on tarjolla ulkoliikuntavälineitä muun muassa Malmin lentokentän ulkoilupolulla, Pukinmäen urheilukentän lähellä ja Tapaninvainion rannalla. Vesileikkeihin pääsee Vantaanjoen varressa Pukinmäen ja Tapaninvainion uimarannoilla ja pian myös Malmin remontoidussa uimahallissa, joka avaa ovensa heinäkuun alussa.
Täälläpäin kun asuu, ei välttämättä tarvitse omaa mökkiä. Koillisesta löytyy metsiä, peltoja, kallioita, uimarantoja ja eläimiä. Jopa suota.
Moni on jo lämpimillä säillä hyödyntänyt Pukinmäen matonpesupaikkaa, jossa on välillä näyttänyt olevan suorastaan ruuhkaa. Kuivan maan matonpesupaikkoja ei muualta pääkaupungistamme löydykään ja siksi siellä käy väkeä vähän kauempaakin.

Juhannuksena moni mosalainen oli allapäin. Tapanilassa tehtiin paljon töitä sen eteen, että jo monen sukupolven käymä koulurakennus Veljestenpihalla säilyisi opetuskäytössä. Pettymys oli suuri niihin poliitikkoihin ja puolueisiin, jotka yhteydenotoissa lupailivat auttaa, mutta tekivätkin kielteisen päätöksen. Etenkin vihreät ja kokoomus koettiin syyllisiksi nopealla aikataululla tehtyyn lakkautuspäätökseen. Kunnollista selvitystyötä olisi toivottu. Nyt ihmetellään, mitä koulurakennukselle on tarkoitus tehdä, onko joku jo osoittanut kiinnostusta sitä kohtaan?

Päätoimittaja Teija Loponen