Etusivu Pääuutiset Sairaalan piha sai juhlat

Sairaalan piha sai juhlat

Malmin sairaalan pihan perällä sijaitsevan rakennuksen 18 vasta valmistuneella sisäpihalla iloittiin ja nautittiin uudesta pihapiiristä.

malmin sairaala pihajuhla

Ylihoitaja Ritva Karkian sinnikkyys tuotti tulosta, pihapiiri on vihdoin valmis. Työnsankarin nauhan ojensivat Mari Muhonen ja Tarja Tenkula.

Vuosia toivottu ja odotettu sisäpiha tarjoaa turvallisen terapeuttisen ja kuntouttavan sekä esteettömän oleskelualueen potilaille ja heidän omaisilleen. Rakennuksessa 18 toimii viisi akuuttivuodeosastoa, jotka tarjoavat kuntouttavaa hoitoa yli sadalle ikäihmiselle.
-Nyt omaiset voivat ulkoilla turvallisesti muistisairaiden läheistensä kanssa piha-alueella, joka on aidattu ja tehty hyvin viihtyisäksi, iloitsi pihajuhlien järjestämisestä pitkälti vastannut osastonhoitaja Tarja Tenkula.
Pihan kruunu on varjoa tarjoava huvimaja, joka avattiin juhlavasti nauhan leikkauksella. Sitä ennen kuultiin ylilääkäri Annamaija Sutelan uutta pihaa ylistävät avajaissanat ja trubaduuri Veli-Matti Kunnarin ja hanuristi Juha Halmelan musisointia. Näyttelijä Sara Paavolainen lausui Helena Anhavan runoja.
Turvallista ja viihtyisää pihapiiriä osastoille ehti puuhata monta vuotta jo nyt eläkkeelle jäänyt ylihoitaja Ritva Karkia, joka oli juhlan kunniavieras. Hän sai “työnsankarin” merkiksi valkoisen olkanauhan tekstillä: Tein hulluna töitä, että sain tämän pihan.
Pihajuhlaan tuotiin osastoilta lukuisia potilaita nauttimaan aurinkoisesta ilmasta, grillimakkarasta ja jäätelöstä sekä avajaisohjelmasta. Sisäpihan uskotaan jatkossa olevan ahkerassa käytössä.

Teija Loponen