Helsinki-kahvit saivat tuvan täyteen

helsinkipaiva kahvu
Helsinki-päivän kunniaksi oli Siltamäki-Suutarila-Seuran ja kaupungin yhteistyönä järjestetty kahvit seurakuntakodille. Kävijöitä riitti lapsista senioreihin reilun parin tunnin ajan. KUVA HELENA PÄÄTALO

Iloinen puheensorina porisi Siltamäen seurakuntakodilla, jossa nautittiin Helsinki-päivän kunniaksi aamukahvia.

Siltamäki-Suutarila –seura oli yksi niistä kymmenestä nopeasta yhdistyksestä, jotka saivat Helsinki-päivien kahvituksen järjestettäväkseen. Seuran emännät arvelivat, että kahvituspaikalle seurakuntakotiin saapuisi ehkä kuutisenkymmentä kahvin juojaa. Varmuudeksi oli varauduttu sataan kävijään. Lopputulos oli kuitenkin 120 eri-ikäistä asukasta, joista viimeisimmät tulivat kahvituksen jo ollessa aivan lopuillaan.

-Valtavan paljon ihan vieraita ihmisiä löysi tänne. Mukana oli vauvojakin ja eri-ikäisiä lapsia. Vanhin kävijä oli 97-vuotias, luetteli paikalla ollut seuran hallituksen jäsen Helena Päätalo.
Emännät saivat jatkuvasti olla tiskaamassa ja täyttämässä pöytää, mutta tekivät sen iloisin mielin.
-Meillä oli täällä myös aamusella vanhempi kostaapeli Leea Mattila juttelemassa paikallaolijoiden kanssa turvallisuudesta ja viihtyisyydestä. Täällähän on viime aikoina ollut jonkin verran ilkivaltaa ja töhrimistä. Bussipiysäkkien laseja on rikottu ja tehty muuta ikävää, kertoili yksi emäntänä toimineista Si-Su-seuran aktiiveista, Kirsti Latva.
Kirstiä ilahdutti suuresti se, että paikalle oli tullut kaikenikäistä väkeä vauvoista vaareihin.

Samat  vapaaehtoiset, jotka järjestivät Helsinki-päivän kahvituksen pyörittävät Siltamäen seurakuntakodilla toimivaa etenkin senioreiden paljon käyttämää Korttelitupaa.
Korttelituvan käynnistyessä päiväkodin tiloissa vuonna 2007 kävijöitä oli kymmenkunta. Seurakuntakodille siirtymisen myötä mukaan tuli lisää ihmisiä ja nykyään Korttelituvassa käy vakituisesti jo kolmisenkymmentä ikäihmistä, kerran kuussa pidettäviä luentoja kuuntelemassa jopa 50 henkeä.

-Lisäksi meillä on kerran kuussa uintipäivä, jolloin seura sponsoroi ohjaajan ja me itse jokainen maksamme uimahallimaksun. Kerran kuussa täällä käy kirjastovinkkaaja esittelemässä kirjoja. On todella hienoa, että häneltä voi tehdä lainauksia ja palautukset sitten seuraavalla kerralla kuukauden päästä. Siitä on moni innostunut, tietää Helena Päätalo.
Korttelituvan väkeä harmittaa se, ettei kaupunki monista lupauksistaan huolimatta ole onnistunut järjestämään Korttelituvalle tilaa, jossa alueen ihmiset voisivat kokoontua useammin. Seurakuntakodilla aika on varsin rajoitettu.

-Onhan meille tarjottu tiloja nuorisotalolta ja Siltamäen palvelukodilta, mutta ne ovat liian kaukana. Suurin osa kävijöistä tarvitsee rollaattoria tai keppiä ja siksi tämä ostoskeskuksen alue on paras sijainniltaan. Voi hoitaa muut asiat samalla reissulla, huomauttaa Kirsti Latva.
Siltamäki-Suutarila-Seurassa katsotaan, että edelleen paras vaihtoehto Korttelituvalle olisi parakkirakennuksen saaminen ostoskeskuksen yhteyteen.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliSairaalan piha sai juhlat
Seuraava artikkeliMaailmanmestari ja vuoden nuori helsinkiläisurheilija