MPS:lle suurvoitto, PuiU ja Atletico kokivat tappiot

puiupeli
Polvillaan oleva NJS:n maalivahti oli voimaton PuiU:n Samy Talatin ladatessa 2–1 kavennusmaaliin. KUVA HEIMO LAAKSONEN

MPS:n edustusmiehet palasivat vankasti voittojen tielle peittoamalla Mosassa POHU:n vakuuttavasti 6-1. PuiU ja Atletico Malmi joutuivat vieraspeleissään tunnustamaan vastustajansa paremmiksi 2-1 maalein.

MPS edustus antoi tiistaisella Mosan nurmella vapauttavan näytöksen pelitaidoistaan. Joukkue palasi kahden edellisen kierroksen neljän pisteen menetyksen jälkeen voittojen tielle. Uhrina oli viime kaudella Kakkosesta pudonnut POHU. MPS takoi päätösluvuiksi kirkkaan 6-1 voiton.
-Oli kiva muuttaa kelkka toiseen, voittojen suuntaan. Edellinen tappioton putki kesti helmikuusta toukokuun lopulle, myhäili MPS:n valmentaja Jyri Nieminen tuoreeltaan pelin jälkeen.

Kotijoukkue ei säikähtänyt vieraiden siirryttyä jo 3. minuutilla rangaistuspotkulla 0-1 johtoon. Keltainen kone toimi. MPS:n mylly tehtaili ensi jaksolla kolme komeaa maalia. Tekijöinä kunnostautuivat Johan Niskanen kahdesti ja Mikko Vesterinen.
Mikään ei muuttunut tauolla. Keltapaidat jauhoivat vakuuttavasti kuvioitaan. Tasaisen taulukon mukaan nähtiin taas kolme täysosumaa. Maalitilastojaan kartuttivat Jaakko Linkoheimo, Samuli Markkanen sekä ikinuori Ilkka Frimodig.

-Pelillisesti oltiin koko ajan parempia. Tätä tuki myös se, että meillä oli taas kaikki pelaajat käytössä, summasi Nieminen ja tähyili jo sarjaohjelmassa eteenpäin.
MPS pelasi eilen tiistaina Regions cupin ottelun Mosassa HIFK/2:ta vastaan. Sama joukkue on vastassa seuraavassa sarjaottelussa jo tämän viikon lauantaina klo 17.00 eteläisen Helsingin Väinämöisen uutukaisella tekonurmella. Ensi tiistaina 17.6. klo 18.00 Mosan nurmella nähdään MPS-Honka/3.

Atletico Malmi oli tulessa menneen viikon keskiviikkona HPS:n isännöimällä Paloheinän tekonurmella. Atleetit eivät saaneet vieläkään jähmettynyttä ja tehotonta peliään kuosiin. Isäntä HPS teki ensi jaksolla kaksi maalia, jotka riittivät täyteen pistesaalistukseen. Enemmänkin ”vihreät jääkärit” olisivat voineet kaunistella lukemia, mutta Atleticon riveistä löytyi yksi vahva lenkki, maalivahti Elis Rintala, joka pelasti monta varmaa maalipaikkaa. Aneemisen Atleticon ainoan rysän teki viisi minuuttia ennen päätöstä Samuli Nurminen. Näin HPS voitti 2-1.
Lauantaina 14.6. klo 15.00 Pukinmäen nurmella Atletico Malmi kohtaa vanhan kiistakumppaninsa PK-35/VJS:n. Tiistaina 17. 6. atleetit ovat reissussa kohdaten Tammisaaressa klo 19.00 EIF/Akademin.

PuiU lähti rohkein mielin perjantai-illan kunniaksi Klaukkalan nurmelle selvittämään sikäläisen NJS:n kunnon. Ei hyvin käynyt tässäkään, kotijoukkue passitti puistolalaiset viikonlopun viettoon 2-1 tappion kera. NJS hallitsi ensimmäistä 10 minuuttia tehden 8. minuutilla 1-0 johtomaalin. Tämän jälkeen puiulaiset ottivat homman haltuunsa. Pitkän prässin jälkeen kotijoukkue irtautui vastahyökkäykseen päättäen sen 2-0 osumaan.

Toisella jaksolla peli oli tasaisempaa, nurmijärveläisetkin loivat maalipaikkoja, mutta PuiU-veskari Samuli Kinnunen venyi hyviin torjuntoihin. Tilanne ja tunnelma tiivistyi monien varoitusten kautta loppua kohden. Tulostakin tuli, mutta ei riittävästi. Samy Talat latasi upean 2-1 kavennuksen viitisen minuuttia ennen päätöstä. Tämänkin jälkeen PuiU:lla oli pari kulmaa ja hyvää hässäkkätilannetta NJS:n maalilla. Mutta pallo oli vastahakoinen. Lopputulos: NJS:lle 2-1 voitto.

Nyt perjantaina 13.6. klo 19.30 käynnistyy Puistolan Koudan nurmella kaamea pistejahti, kun PuiU saa vieraakseen KäPA/Pule:n. Ensi viikon keskiviikkona klo 18.00 PuiU:lla on vuorossa läheinen vierasmatsi Laajasalon nurmella, jota isännöi HerTo.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliMissä luuraa torin ja raitin kunnostaja?
Seuraava artikkeliKorjataanko virheitä?