Viikkosaalis: voitto, tasuri ja tappio

puiu
PuiU:n Ilari Tiaisen veto oli yksi maukkaimmista maalipaikoista toisella jaksolla. Pallo suhahti vain metrin ohi FC Vantaan maalin. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Kolmosen joukkueidemme lopputulokset vaihtelivat kuin keväinen sää. Kaikkea tuli! Atletico Malmi korjasi voiton, PuiU päätyi tasapeliin ja MPS edustus koki kärkikamppailussa kauden ensitappion.

Atletico Malmi pääsi lauantaina ensi kertaa varsinaiselle kotikentälleen, hyväkuntoiselle Pukinmäen nurmelle. Kuntomittariksi asettui FC Kontu. Kotiruoho kirvoitti atleetit pusertamaan 2-1 voiton. Tuskin olivat kaikki katsojat ehättäneet nurmen äärelle kun kotijoukkueen Jaakko Peltonen täräytti Jukka Haaralan syötöstä 1-0 johdon. Jonkun ajan päästä atleetit möhlivät hyväkseen saaneen rangaistuspotkun. Kontu ammensi tästä virtaa ottaen kuskin paikan. Mutta maaleja ei syntynyt.

Atletico otti toisella jaksolla uutta otetta pelaajavaihtojen avulla. 46. minuutin tulokas Aku Vapaa otti hyökkäyspään laitapelin haltuunsa ja huipensi hyvät otteensa 74. minuutilla namusyötöllä Miro Kautille, joka neppasi 2-0 johdon. Vihulainen kuitenkin kavensi heti perään ja jahtasi loppupelin ajan vimmatusti tasoitusta. Onnistumatta. Näin Atletico Malmi korjasi 2-1 voitolla arvokkaat kolme pistettä.
Tänään 4.6. Atletico otteli HPS:n kanssa Paloheinässä. Puksun nurmella atleetit kohtaavat miltei paikallispelissä lauantaina 14.6. klo 15.00 PK-35/VJS:n.

PuiU lähti perjantai-iltana koti-Koudalla kohonnein mielin isännöimään FC Vantaata.  Valmentaja Arpad Mesterin mukaan alla oli kahdet hyvähenkiset harjoitukset. LIsäodotusta antoivat kaksi uutta pelaajavahvistusta, avauspelaajana Joona Vartiainen sekä toisella jaksolla peliin tullut PuiU-kasvatti Olli Isosalo. Kummallakin on taustallaan Kakkosdivarin kokemusta.

Ensi jakso meni kuitenkin hakiessa. Vantaalaiset yllättivät hyvällä pelillään. Tauolle mentiin 0-0 lukemissa. Toinen jakso oli vastaavasti PuiU:n. Kotijoukkue pystyi luomaan useita vaarallisia hyökkäyksiä, etenkin edetessään laitojen kautta. Myös kolme pelaajavaihtoa toivat uutta virtaa kentälle. Tasainen ottelu päättyi 0-0 tasapeliin.

Ottelun palkintodirekraattiin naapuri Malmilta nimetyt puolueettomat Kari Ruotsalainen ja Erkki Haapimaa ojensivat joukkueiden parhaiden pelaajien palkinnot. Saajina olivat oikeutetusti maalivahdit, kotijoukkueen Aleksi Helander ja Vantaan Henry Djupsjöbacka.
Nyt perjantaina 6.6. klo 18.30 PuiU menee mittaamaan Klaukkalan nurmelle NJS:n kunnon ja vaarallisuuden.

MPS:n edustusjoukkue joutui Sipoon susien raatelemaksi lohkon kärkikamppailussa SibboV:tä vastaan. Malmilaiset olivat ”Nikkilän susiareenalla” sanan varsinaisessa merkityksessä hiukan hukassa. Altavastaajan rooliin ajoivat muun muassa keskikentän hallitsijan Mikko Halmeen pelikielto, loukkaantumiset ja muut esteet. MPS ei saanut totutusti peliään käyntiin keskikentällä. Lopptuloksena oli SibboV:n tiukka 2-1 voitto, jolla se singahti sarjakärkeen.

Eilen tiistaina MPS:llä oli mahdollisuus Mosassa taas palata voittojen tielle kylvettämällä POHU. Seuraava kamppailu on lauantaina 14.6. Väinämöisen uutukaisella tekonurmella HIFK/2:ta vastaan.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliViljelyspalstoilla liikkuu vandaaleja
Seuraava artikkeliViraston tiedot lapsimääristä alakanttisia