Tapulipäiville mahtui hyvin

Tapuli-päivä 24.5.2014
Seuran puheenjohtaja Katriina Alestalon poika Ossi Syrjänen esittelee seuran kantaa ottavaa t-paitaa. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Tapulikaupunkilaiset viettivät Tapulipäivää lauantaina. Komeasta kelistä huolimatta yllättävän moni asukas jätti oman kylän kekkerit väliin tai piipahti paikalla mennessään muualle.

Suurin tungos oli keskipäivän tienoilla, jolloin yleisöä viihdytti Stadin Juhlaorkesteri tämän vuoden solistinsa Anna Hanskin johdolla.
– Nyt on monta isoa tapahtumaa kaupungissa, arvaili yleisökadon syitä Tapulikaupunki-Seuran pöydän takana poikansa kanssa arpoja myynyt Petri Syrjänen.
Seuran myymiä joka arpa voittaa -arpoja meni päivän aikana noin viisikymmentä. Viereisessä kojussa myytiin räiskäleitä, joita meni sitäkin vähemmän. Huoltoaliupseerit ry esitteli toimintaansa ja sai samalla kaupan parikymmentä lättyä.
Armeijan huoltojoukkoja yhteen kokoavassa yhdistyksessä on useita tapulikaupunkilaisia aina puheenjohtaja Victor Kivistä myöten.
– Yhdistyksemme varainhankinnalla palkitaan esimerkiksi reserviin siirtyviä varusmiehiä stipendeillä. Tästä tapahtumasta tuottoa ei tule, kertoi varapuheenjohtaja Esko Haapala.

Tapuli-päivä 24.5.2014
Huoltoaliupseerit ry:n aktiivit paistoivat muurinpohjalettuja ja kertoivat samalla armeijan huoltojoukkoja yhteen hitsaavan yhdistyksen toiminnasta. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Helsingin Seudun Liikenne oli tuonut tapahtumaan lähilinja-bussin, jonka kyydissä asukkaat saivat tutustua lähilinjaan 705.
– Eniten on kysytty, että käykö tähän tavalliset liput ja toiseksi kiitelty, kun on ajettu sivukaduilla, että tämä käy myös niillä, kertoi kyytiläisten aatoksista HSL:n joukkoliikennesuunnittelija Ville Lepistö.
Pikkubussia ajoi linjaa liikennöivän Taksiliikenne Oy:n toimitusjohtaja Hannu Virtanen.
– Kun iso bussi vie 40 litraa satasella, on tämän kulutus 15 litraa satasella. Päästöt ovat pienet ja tiet kuluvat vähemmän, listasi Hannu Virtanen pikkubussin ympäristöystävällisiä puolia.

Samaan aikaan Tapulipäivää osui myös pop up -tapahtuma, jossa ihmiset myivät kaduilla kotiensa ylimääräisyyksiä. Ajurinaukiolle siivouspäiväläisiä ei tullut, vaan paikalla oli vain asukasyhdistyksen kautta kirpputoripöydän ostaneita.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliKieleväisen perheessä jo neljäs vaihto-oppilas
Seuraava artikkeliSuurta juhlaa