Suurta juhlaa

Päätoimittaja Teija Loponen

Kevään ja kesän vaihde on täynnä erilaisia juhlia. Urheiluseuroissa ja muissa harrastuksissa on vietetty kauden päättäjäisiä ja palkittu hyviä harrastajia. Osa liikuntaharrastuksista jatkuu kesälläkin, osassa koittaa ansaittu tauko.  Loppuviikosta kouluissa kaikuu Suvivirsi ja kesälomaansa lähtevät viettämään niin isot kuin pienetkin koululaiset.

Uusilla ylioppilailla on suuri juhlapäivä, jota saattaa hivenen himmentää epävarmuus tulevasta. Pääseekö opiskelemaan sitä mitä haluaisi, löytyykö vielä kesätöitä, ellei niitä ole jo järjestynyt ja mitä sitten, jos mihinkään ei pääsekään? Väliinputoajia on valitettavan paljon. Lämpimät onnittelut kuitenkin kaikille uusille ylioppilaille ja ammattitutkinnon suorittaneille. Olette juhlapäivänne ansainneet!

Syytä iloon on myös Puistolassa, joka on ollut yksi koulutilojen supistuksen kohteista. Nyt ollaan sympaattisen ja tarjonnaltaan monipuolisen Nurkan koulutiloja säästämässä ja luopumassa sen sijaan Tenavatien koulusta. Se on iloinen uutinen monille perheille. Tapanilassa ei samanlaista syytä iloon ole, sillä vanhasta koulurakennuksesta osoitteessa Veljestenpiha 7-9 päätettäneen luopua. Toisen vanhan koulurakennuksen kohtalo osoitteessa Veljestenpiha 2-6 on vielä avoin. Jotta näiltä lakkautusuhilta jatkossa vältyttäisiin, täytyisi lapsiluvun vähintäänkin säilyä, jopa kasvaa. Pienten ja turvallisten koulujen lakkauttaminen on ankea tieto etenkin heille, jotka ovat asuinpaikkansa valinneet nimenomaan koulun perusteella. Sellaisiakin perheitä löytyy yllättävän paljon. Itse koulun lisäksi merkitystä on koulumatkalla. Varsinkin pienille koululaisille sen halutaan olevan mahdollisimman turvallinen ja sellainen, jossa ei joudu ylittämään vilkasliikenteisiä teitä.

Varttuneemman väen siirtymistä kesänviettoon himmentää tieto siitä, että jatkossa ei Syystien palvelukeskuksessa enää järjestetä entiseen tapaan maksuttomia jumppia, joihin oli helppo ilmoittautua talossa käydessään. Pääosa Syystien jumpista siirtyy osaksi Työväenopiston tarjontaa ja niihin tulee ilmoittautua kuten muillekin työväenopiston kursseille. Hinta pysyy kuitenkin kohtuullisena. Ennen kesämökeille lähtöä palvelukeskuksessa vietetään hulvattomia hattujuhlia. Diplomejakin on jaossa.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapulipäiville mahtui hyvin
Seuraava artikkeliKevään 2014 uudet ylioppilaat