Nurkan koulu jää, Tapanilan alakoulu ei?

Kuinka käy Tapanilan puisen alakoulun? KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Opetuslautakunnan suomenkielinen jaos alkaa aivan lähihetkinä käsitellä kolmen koillishelsinkiläisen koulun kohtaloita.

Esityslistalla ehdotetaan muun muassa, että opetusvirasto saisi luopua Tapanilan alakoulusta, Puistolanraitin ala-asteen koulun Tenavatien rakennuksesta sekä Puistolanraitti 18:ssa sijaitsevasta koulun iltapäivätoiminnan tilasta ja Jakomäen peruskoulun B-rakennuksesta, koska sille ei ole käyttöä.

Puistolan Nurkkatie ei enää ole lakkautuslistalla, mutta jaostolle on tuotu esitys, jossa Puistolanraitin ala-asteen koulun Puistolanraitti 18 tiloista luovutaan vaiheittain alueen oppilasmäärän kehitystä seuraten. Tiloista luopuminen alkaisi 1.8.2015.

Lähikoulujen kohtaloa puidaan suomenkielisessä jaoksessa heti, kun opetuslautakunnan kello 16 alkanut kokous päättyy.

Tapanilan vanhemmissa alakoulun lakkautus on nostanut vastalauseiden myrskyn, Puistolassa ollaan tyytyväisiä Nurkan pelastumisen vuoksi, mutta odotetaan vakavina vuotta 2015. Jakomäessä viraston esitystä ei ole kritisoitu ainakaan julkisesti.

Jaoksen tänään käsittelemä esityslista löytyy täältä. Siitä päättävät suomenkielisen jaoksen jäsenet ovat täällä.

Pirjo Pihlajamaa

 

 

Edellinen artikkeliMaasto kyti Sikalanmetsän juurella
Seuraava artikkeliKieleväisen perheessä jo neljäs vaihto-oppilas