Valkeapää vie Suutarilaa maailmankartalle

Leena Valkeapää

Valokuvaaja Leena Valkeapään neljä valokuvaa on valittu maailman suurimpaan kansainväliseen valokuvanäyttelyyn.

– Sain shokin, kun kuulin päässeeni mukaan. Olen todella otettu, koska näyttely on niin iso tapahtuma valokuvamaailmassa, kuvailee iloisesti yllättynyt Leena Valkeapää.
Näyttelystä nimeltä Trierenberg Super Circuit on parissa vuosikymmenessä kasvanut maailman suurin valokuvanäyttely, jossa on kuvia miltei jokaisesta maasta. Suutarilalainen Valkeapää bongasi kisan Kamera-lehdestä ja päätti osallistua.
Näyttely jakaantuu Trierenberg Super Circuitiin, johon valittiin Valkeapäältä yksi kuva ja Special Themes Circuitiin, johon pääsi kolme Valkeapään kuvaa.

Leena Valkeapää
Maailman lapset –sarjassa on Valkeapään kuva omasta lapsestaan pikku rumpalina. Kuva Leena Valkeapää

Tapahtuman järjestäjät haluavat esitellä vuosittain suurelle yleisölle, miltä näyttävät maailman parhaat valokuvat.
– Kilpailu ja kilpailukuvista koostuva näyttely on pidetty Itävallassa jo yli 20 vuotta ja on sarjassaan erittäin arvostettu.
Päävoitto meni tänä vuonna Jugoslaviaan.
– Minun palkintoni on se, että sain sinne neljä kuvaani. Ja nostaa se Suutarilankin maailmankartalle valokuvauksessa, Valkeapää riemuitsee.
– Näyttelystä tehdään käsittääkseni kirja. Hankin sen jotenkin netin kautta itselleni. En tiedä vielä pääsenkö itse menemään näyttelyyn, mutta olisi todella mielenkiintoista tietää, millaisessa seurassa painin.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliPerhepäivähoidon yksilöllisyys kiehtoo yhä
Seuraava artikkeliPeltipoliisien kuvasaalis päätyy Malmille