Puistotapahtuma käynnisti kesän

Puksupäivä
Malmin Eläkeläisten lypsäjät vauhdissa. Kuva Maikki Vepsä

Säveltäjänpuistoon oli lauantaina kokoontunut parinkymmenen eri yhdistyksen tai muun toimijatahon ihmisiä Pukinmäki-päivien merkeissä.

Unikkotiellä sijaitsevaan puistoon vaelsi tasaisena virtana väkeä nauttimaan musiikista, tanssiesityksistä, kesäsirkuksesta ja muusta ohjelmasta auringon lämmittäessä mieliä.
-Meillä on täällä mukana niin monta kristillistä tahoa, että sen perusteella saatoimme luottaa hyvän sään saantiin, nauratti Pukinmäki-Seuran puheenjohtaja Kauko Koskinen yleisöä avauspuheessaan.
Pukinmäen peruskoulun nuoret tarjosivat soolotanssiesityksiä, lisäksi nähtiin Eevi Kaasisen luotsaamana Malmin Eläkeläisten hauska karjakko-tanssiesitys.
-Voitimme tuolla esityksellä veteraanien kulttuurikilpailun Porissa viime syksynä, taustoitti Kaasinen esitystä.

puksupäivä
Pukinmäen peruskoulun oppilaat toivat puistoon tanssiesityksiä.
Kuva Teija Loponen

Pukinmäen seurakuntakodin yhteydessä toimiva nikkaripaja piti avoimia ovia ja myi samalla kättensä töitä.
-Kaikki täällä esillä oleva on itse tehtyä, esitteli itsekin ahkerasti puutöiden parissa viihtyvä Pentti Nieminen.
Nieminen kertoi, että seuraavan kerran nikkareiden töistä on myyntinäyttely joulun alla, silloin voi taas hankkia hienoja nukenvaunuja, lava-autoja, harjoja, linnunpönttöjä ja muita puuesineitä.

Stadin juhlaorkesterin ohella puistotapahtumassa esitti musiikkia Raamattu Puhuu –seurakunnan Katusoittajat sekä lasten suosikki Pellekaija Pum.
Nuorille oli tarjolla Pukinmäen Taidetalon teatteriesityksiä.
Kaunis päivä toi puiston alueelle myös lukuisia asukkaita kirpparitavaroineen.
Sunnuntaina päivät jatkuivat kotiseutukävelyllä Tero Tuomiston ja Pauli Salorannan johdolla, nuorten näytelmällä ja kansanlaulumessulla.

Teija Loponen