Viikkiläispojalle käsityökoulun stipendi

Opettaja Jaana Tuomisto luovutti Marten Mustille valtakunnallisen käsityökoulustipendin. Kuva Hamzah Hussein
Opettaja Jaana Tuomisto luovutti Marten Mustille valtakunnallisen käsityökoulustipendin. Kuva Hamzah Hussein

Käsi- ja taideteollisuuden Edistämissäätiö on myöntänyt vuonna 2014 Suomessa toimiville Taiteen perusopetuksen Taito-käsityökouluille kannustusstipendejä. Stipendit lahjoitetaan Taitoliiton 100-vuotisonnittelurahastosta.

Käsityökoulut ovat valinneet valtakunnallisten 50 euron stipendien saajat oppilaidensa joukosta. Helsingin Taito-käsityökoulu Helskyn stipendi annettiin Marten Mustille, joka käy käsityökoulua Viikissä.

Martenin opettaja luonnehtii poikaa reippaaksi, ystävälliseksi ja käsistään käteväksi. Opettajan mukaan Martenilla on silmän ja mielen yhteistyö sekä ajattelu mukana työskentelyssään.

Taitoyhdistysten ylläpitämät Taito-käsityökoulut eri puolilla Suomea antavat käsityön taiteen perusopetusta 4–16-vuotiaille lapsille ja nuorille sekä aikuisille. Käsityökoulussa opitaan käsityön vaiheet suunnittelusta toteuttamiseen. Opetus kehittää tietoja, taitoja ja valmiuksia käsityökulttuurin eri osa-alueilla.

Teija Loponen

Edellinen artikkeli”Korjatkaa lukunne!”
Seuraava artikkeli”MaTaPuPu-Hemppa” Koillisen kunnallispoliitikkona